15 Ekim 2018 19:04

CNN: Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmeye hazırlanıyor

ABD merkezli CNN televizyonu, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmeye hazırlandığını duyurdu.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

ABD merkezli CNN televizyonu, iki kaynağına dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmeye hazırlandığını aktardı.

Habere göre Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın Türkiye’den kaçırılırken işlerin ters gitmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirten bir rapor hazırlıyor. CNN'e konuşan kaynaklardan biri, raporda operasyonun Suudi hükümetinin haberi olmadan "birilerinin" inisiyatifiyle gerçekleştiğinin altının çizileceğini dile getirdi. Kaynağa göre raporda, sorumluların cezalandırılacağı bilgisine de yer verilecek.

Bir diğer kaynak ise raporun tamamlanmadığını ancak içeriğinin değişebileceğini kaydetti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de evlilik için ihtiyaç duyduğu belgeleri almak amacıyla Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girmiş ve bu tarhiten sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Suudi yetkililer Kaşıkçı'nın konsolosluktan ayrıldığını öne sürerken, Türk yetkililer Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü söylemişti. Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı da "Bize ulaşan bilgi, öldürüldüğü yönünde. Bu kesinleşti" demişti ve Kaşıkçı'nın konsoloslukta barbarca öldürüldüğünü aktarmıştı.

Türkiyeli ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan bir heyet, bugün Kaşıkçı’nın bir daha çıkmadığı Levent’teki konsolosluğa giderek arama yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Deizm Derneği kuruldu: 'Dünyayı Deistirelim!'

SONRAKİ HABER

Ekşi'ye göre soyunma odasındaki saldırı, 'ufak bir ağız münakaşası'!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...