26 Eylül 2018 12:20

Gazeteci Can Dündar: Erdoğan’a soru soracağım

Gazeteci Can Dündar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında Erdoğan’a soru sormayı planladığını söyledi.

Fotoğraf: JCS/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar Alman haber ajansı DPA’ya verdiği söyleşide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 27-29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya gerçekleştireceği devlet ziyareti sırasında Başbakan Angela Merkel ile düzenleyecekleri ortak basın toplantısında Erdoğan’a soru sormayı planladığını söyledi.

Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Neden Türkiye’de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediğini” sormak istediğini belirtti. Dündar bu kişilerin “terörist değil gazeteci” olduklarını kolayca kanıtlayabileceğini ifade etti.

‘YÜZÜNE SÖYLEMEK İSTİYORUM’

Dündar ayrıca “Erdoğan’a eleştirimi direk yüzüne söylemek istiyorum” diyerek, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Erdoğan onuruna vereceği yemeğe davet edilseydi gideceğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, devlet ziyareti için Berlin’e gelecek Erdoğan onuruna Cuma akşamı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi yemek daveti verecek.  Söz konusu davet, birçok muhalefet partili siyasetçi tarafından boykot ediliyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de bu yemek davetine katılmayacağı bildirildi. Dündar, Almanya’nın bu ziyaret ile Erdoğan’ı değil Türkiye’yi onurlandırdığını söyleyerek, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başbakan Merkel’den Erdoğan’a insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında net mesajlar vermeleri çağrısında bulundu.

MİT TIRLARI DAVASI

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin haberin Cumhuriyet gazetesinde yayımlanması nedeniyle yerel mahkemede Mayıs 2017’de “devletin gizli belgelerini ifşa etmek” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Dündar, yargılanma sürecinde üç ay tutuklu kalmış, Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluğun kişi hürriyeti ile basın ve ifade özgürlüğünü ihlal kararının ardından tahliye edilmişti. Ancak Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozarak, Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören “gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm verilmesi gerektiğine karar vermişti. Şubat 2016’daki tahliyesinin ardından Türkiye’den ayrılan Dündar Almanya’da yaşamını sürdürüyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım hakkında zorla getirme kararı

SONRAKİ HABER

ABD, Patriot sistemlerini çekiyor iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...