25 Eylül 2018 12:56

Trump: Eminim, Ruhani çok sevimli bir adamdır

Donald Trump 'Belki gelecekte görüşebilirim' dediği İran Cumhurbaşkanı Ruhani için 'Eminim çok sevimli bir adamdır' değerlendirmesi yaptı.

Fotoğraflar: Beyaz Saray, DHA

Paylaş

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda 'İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmek istediğini' söyledi. Talebi kabul edilmeyen Trump "Eminim, çok sevimli bir adamdır" dedi.

BM Genel Kurul’unda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Trump arasında geçen diyalog, en çok tartışılan konulardan oldu. Trump, BM Genel Kurulu’nda İran Cumhurbaşkanı ile görüşme fikrini ortaya atmış, Ruhani ise bir açıklama yaparak "ABD Başkanı Trump’ın tavrının hiç ümit vermediğini, bu nedenle de görüşmenin hiçbir etkisinin olmayacağını" söylemişti.

Olay üzerine Twitter hesabından bir paylaşım yapan Trump, "Taleplere rağmen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme planım yok. Belki gelecekte bir gün" dedi ve ekledi: ”Eminim, çok sevimli bir adamdır.”​

Geçen hafta ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley, Türkiye ve İran liderlerinden görüşme talebinin gelmesi durumunda Trump’ın bunu değerlendireceğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da İran tarafından talep gelmesi durumunda Trump’ın Ruhani ile görüşmekten mutluluk duyacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AYM, habere erişim engelini haksız buldu

SONRAKİ HABER

3’üncü havalimanı işçileri: Ses çıkarınca sonumuz hapis oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...