24 Eylül 2018 16:30

Irak’ta KDP’nin adayı Fuad Hüseyin oldu

Irak’ta Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Fuad Hüseyin oldu.


Fotoğraf: ABD Savunma Bakanlığı

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) eski Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Cumhurbaşkanı adayı oldu. Fuad’ın adaylığıyla ilgili açıklama, Barzani’nin resmi internet sitesinden yapıldı.

Kürtlerin ortak bir aday çıkarmayı arzuladıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Barzani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Partim, cumhurbaşkanı adayını belirleme görevini bana verdi. Fuad Hüseyin’i yeteneği nedeniyle cumhurbaşkanı adayı gösterdim.”

BARZANİ’NİN SAĞ KOLU

Barzani’nin sağ kolu olarak bilinen Hüseyin, Ekim 2017’ye kadar IKBY Başkanlık Divanı Başkanı görevini yürütüyordu. Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KBY) geçen hafta Berhem Salih’i cumhurbaşkanı adayı olarak duyurmasının ardından KDP de kendi adayını çıkaracağını belirtmişti.

Irak’ta 2005’ten itibaren KYB’nin aday gösterdiği Celal Talabani (2 dönem) ve Fuad Masum, meclis tarafından seçilerek cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü. Irak meclisi, 25 Eylül’de yapılması planlanan cumhurbaşkanı seçimini belirsiz bir tarihe ertelemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

3. havalimanında bir 'iş kazası' daha: Ambulanslar siren çalmıyor

SONRAKİ HABER

Reyhanlı Katliamı şüphelisi Yusuf Nazik, tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...