24 Eylül 2018 15:07

GMİS: Kaçak ocaklara çözüm bulunmalı

Kaçak maden ocaklarında yaşanan iş cinayetleri üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası, ruhsatsız çalışan ocakların daha sık denetlenmesini istedi.

Fotoğraf: Ferdi Akıllı/AA

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Zonguldak’ta ruhsatsız olarak ocak çalıştırmanın önlenmesi için denetimlerin sıklaştırılmasını, çözüm için yeni düzenlemeler yapılmasını ve bölge insanını kaçak ocaklarda çalışmak zorunda bırakan şartların değişmesini istedi.

GMİS Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, “Siyasetçiler, meslek odaları, STK’ler, ilgili bakanlıklar bir araya gelmeli ve artık kanayan yaraya dönüşen kaçak ocakların tamamen ortadan kaldırılması için çözüm üretmelidir” dedi.

Son olarak Elvanpazarcık beldesinde bulunan kaçak ocakta meydana gelen göçükte Erol Sabah’ın hayatını kaybettiğini dile getiren Demirci, “Bölgemizdeki kaçak ocak gerçekliği artık köklü düzenlemelerle değiştirilmelidir. Bölge insanını kaçak ocaklarda çalışmak zorunda bırakan şartların değişmesi gerekiyor” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu ülkeyi yönetenler bu koşullara kaç gün dayanabilir?

SONRAKİ HABER

Ahvaz kurbanları toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...