24 Eylül 2018 14:54

İdlib’deki cihatçılar silahlarını teslim etmiyor

İdlib’deki pek çok cihatçı örgüt, Rusya ile Türkiye arasında İdlib’in silahsızlandırılması konusunda varılan mutabakatı tanımadığını açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suriye’nin İdlib kentinde el Kaide bağlantılı örgütlerle diğer cihatçı örgütler, Rusya ve Türkiye’nin Soçi’de yaptığı anlaşmayı tanımama ve silahları teslim etmeme kararı aldı. Sputnik’in haberine göre, el Kaide’ye bağlı Hurras el Din (Dinin Muhafızları) örgütünden sonra Suriye’de Çeçenlerden oluşan Ensaruddin Cephesi örgütü de Soçi’de Rusya ile Türkiye arasında yapılan İdlib anlaşmasını reddettiğini açıkladı.

“Şam Özgürlük Örgütü” çatısı altında faaliyet gösteren gruplar (Hurras el Din, Ensar el Tevhid, Ensaruddin Cephesi , Ensar Allah, el Furkan ve Cund el Kafkas) cepheden çekilmeyi reddetti.

İdlib’de bulunan en büyük cihatçı grup olan Heyet Tahrir el Şam (el Nusra) ve Türkistan İslam Partisi (TİP) grupları da Soçi anlaşmasını tanımıyorlar.

ELİKO: HTŞ HENÜZ KARAR VERMEDİ

Rus Ajansına konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Yöneticisi Fuat Eliko, Hurras el Din örgütü ile diğer örgütlerin, Soçi anlaşmasını reddettiklerini belirterek, “Hurras el Din örgütünün 5 bin militanı var. Bu örgütün savaşçıları Suriye halkından oluşmuyor. Suriyeli değiller. Doğu Türkistan Partisi örgütünün savaşçıları da Çin’den gelmiş. Heyet Tahriri Şam örgütü de kararını henüz vermemiş. HTŞ’nin savaşçılarının çoğu Suriye halkından oluşuyor” dedi.

TÜRKİYE DESTEKLİ GRUP DA SİLAH BIRAKMIYOR

İdlib’in en büyük ÖSO çatı grubu olan Türkiye destekli Ulusal Özgürleştirme Cephesi Soçi mutabakatı ile ilgili açıklamasında Türkiye’ye teşekkür etti ancak örgüt “Diplomatik işbirliğine devam edeceğiz ama silahlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bünyesinde 16 ÖSO örgütünü barındıran Ulusal Özgürleştirme Cephesi, HTŞ’nin İdlib’den çıkmasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pahalı ve ulaşılamaz gıda dönemine girildi

SONRAKİ HABER

Direniş dayanışma ile kazanılır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...