24 Eylül 2018 14:47

ABD Dışişleri Bakanı: Rahip Brunson bu ay serbest bırakılabilir

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'Rahip Brunson bu ay serbest bırakılabilir' açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İzmir'de ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson'ın durumuyla ilgili "Bu ay serbest bırakılabilir" dedi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Pompeo, "Türk yetkililerle Brunson'ın durumunu bu hafta konuşmayı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Amerika merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de ABD’li Rahip Andrew Brunson’ın 12 Ekim’deki duruşmada serbest bırakılabileceğini yazdı. Haberde, “Temmuz ayında ABD’li yetkililer Brunson’ın serbest bırakılması ile ilgili Türkiye ile anlaştıklarına o denli inanıyorlardı ki, onu Türkiye’den Almanya’ya götürecek uçak hazır bekliyordu” denildi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Rahip Brunson’ın serbest kalabileceği “sinyalini” veren Türkiyeli yetkililer, bunun olabilmesi için, Washington’ın uyguladığı baskıyı sonlandırması gerektiğini söylüyor. Gazetenin Türkiye büro şefi David Gauthier-Villars ve Washington muhabiri Dion Nissenbaum tarafından kaleme alınan haberde, Beyaz Saray’ın Brunson konusunda Türkiye’ye uyguladığı baskıyı azaltma kararı aldığı da yazılıyor.

Bu kararın arkasında, Türkiye’nin ekonomik problemlerinin, diğer piyasalara sıçrayabileceği korkusu olduğu ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel’e Paradise davası: Hakimin izninden dolayı duruşma ertelendi

SONRAKİ HABER

Pahalı ve ulaşılamaz gıda dönemine girildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...