İŞKUR'un 345 kişi kontenjanlı geçici iş ilanına başvuru izdihamı

Kilis'te İŞKUR'un 345 çalışan alacağını duyurduğu 9 ay süreli geçici işe başvurmak isteyen yüzlerce kişi kurum binası önünde saatlerce sıra bekledi.

24 Eylül 2018 08:03
Paylaş

Kilis'te "Toplum Yararına Program" (TYP) kapsamında 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 345 çalışanın alınacağı işe yüzlerce kişi başvuru yaptı.

Kilis'te, Türkiye İş Kurumunca (İŞKUR) okullarda temizlik çalışanı ve özel güvenlik görevlisi olmak üzere 345 kişinin işe alınacağını duyurdu. 9 ay süre ile devam edecek olan işe girmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğü binasına gelerek başvurularını yapmaya başladı. Kurum önüne gelen yüzlerce kişi, başvurularını yapabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

İş başvurusu yapmak için kuyrukta bekleyen bir yurttaş 25 yıllık esnaf olduğunu söyleyerek Kilis'e acil bir çözüm bulunmasını talep etti. Esnafın kredilerine destek verilmesini isteyen yurttaş İŞKUR'un geçici süre ile değil sürekli istihdam sağlaması gerektiğini ifade ederek "Böyle 3 aylık, 5 aylık, 9 aylık işlerle sorunlar çözülmez" dedi.

Başvuruların 28 Eylül'e kadar süreceği belirtilirken işe alınacak kişilerin isimlerinin 2 Ekim'de noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirleneceği bildirildi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazze’deki BM kurumlarında grev

SONRAKİ HABER

Gökgedik Köyündeki ağaç kesimi ikinci kez durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa