23 Eylül 2018 19:16

Ücreti ödenmeyen çocuk işçi 'kundaklama' iddiasıyla gözaltına alındı

Ücreti ödenmeyen çocuk işçi, çalıştığı fabrikayı kundaklamaya çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir mobilya fabrikasında çalışan 17 yaşındaki K.D., imalathaneyi ateşe vermeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Çocuk işçinin, daha önce aynı firmada çalıştığı ve işten ayrıldıktan sonra parasını alamadığı için "kundaklama girişiminde bulunduğunu" söylediği aktarıldı.

Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre olay, 20 Eylül Perşembe günü saat 23.00 sıralarında Metal Sanayi 25'inci Sokak'ta meydana geldi. Sanayide devriye görevini sürdüren polis ekipleri, bir mobilya fabrikasının önünde bulunan kartonların yandığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri, güvenlik kameralarında yaptıkları incelemede, bir kişinin bisikletle fabrika önüne gelerek kartonları ateşe verdiğini, daha sonra da bisikletiyle olay yerinden ayrıldığını belirledi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlardan yola çıkarak 17 yaşındaki K.D.'yi gözaltına alındı.

K.D.'nin daha önce aynı firmada çalıştığını ve işten ayrıldıktan sonra parasını alamadığı için "kundaklama girişiminde bulunduğunu" söylediği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin’de yeni bir direniş dinamiği: Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Maldivler seçimlerinde muhalefet zaferini ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa