21 Eylül 2018 18:24

Bakan Gül: Sıkıntılar rasyonel değil, psikolojik

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Türkiye'de yaşanan tüm bu sıkıntıların daha ziyade rasyonel değil, psikolojik olduğunu görüyoruz.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Antep'te patronlarla bir araya gelip, 'Orta Vadeli Ekonomi Modeli'yle ilgili alınacak tedbirleri görüştü. Toplantıda konuşan Bakan Gül, ekonomide yaşanan sorunların rasyonel değil, psikolojik olduğunu iddia etti.

Türkiye Bankacılar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantının ardından açıklama yapan Bakan Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat'ın Albayrak'ın açıkladığı 'Orta Vadeli Ekonomi Modeli'ne değindi. Hükümetin yol haritasının şeffaf  şekilde kamuoyuna iddia eden Bakan Gül, “TBMM'nin açılmasından itibaren bakanlıklar olarak tüm çalışmalarımız yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılması gereken tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var hem mevzuat ile ilgili hem de uygulama boyutuyla hükümetimiz bu sorunların en güzel bir şekilde en sıkıntısız olarak aşılması inancındayız. Bu sıkıntıları beraber çözeceğiz. Türkiye'de yaşanan tüm bu sıkıntıların daha ziyade rasyonel değil, psikolojik olduğunu görüyoruz” dedi.

Yeni Ekonomi Programı'nın tüm patronlarca kabul gördüğünü ve olumlu karşılandığını söyleyen Bakan Gül, “Bunun yanında yerli malı kullanımı hususunda iş adamlarımızla bir mutabakata vardık. Daha fazla üreterek, katma değeri yüksek ürünler üreterek, markalara yönelerek bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi vardır” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Feribot faciası: 86 kişi öldü

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı May: AB, Brexit'e saygılı olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...