21 Eylül 2018 17:35

Öcalan’la görüşme talebi ‘disiplin cezası’ gerekçesiyle reddedildi

Abdullah Öcalan’ın ailesinin yaptığı görüşme başvurusu, cezaevi yönetimince disiplin cezası gerekçe gösterilerek reddedildi.

Fotoğraf: VOA

Paylaş

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ablası Fatma Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç'in İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı 94’üncü görüşme başvurusu reddedildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ret kararına 14 Eylül 2018 tarihinde verilen disiplin cezası gerekçe gösterildi.

GEREKÇE DEĞİŞTİ

Şimdiye kadar “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar”ın gerekçe göstererek başvuruyu reddeden savcılık, bu kez Öcalan’a verilen disiplin cezalarını gerekçe gösterdi. Savcılık, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulunca 14 Eylül 2018 tarihinde Öcalan’a verilen disiplin cezası sebebiyle görüşme başvurusunu reddetti. Disiplin cezasının ne olduğu ise ne avukatlara ne de ailesine bildirilmedi.

İmralı’da tutuklu olan Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar ve Veysel Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan'ın da avukatları aracılığıyla savcılığa yaptığı başvuru da aynı gerekçeyle reddedildi.

93 BAŞVURU RED EDİLMİŞTİ

Başsavcılık, ailelerin başvurularını 93 kez “koster bozuk”, “Gemi onarımda”, “hava muhalefeti”, “OHAL” ve “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçesiyle reddetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç soprano Deniz Yetim’den Mahler dinlemek

SONRAKİ HABER

İsrail’den Filistinlilerin paralarına el koyma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...