21 Eylül 2018 15:10

Gazeteci örgütlerinden Erdoğan’a karşı ortak eylem çağrısı

İnsan hakları ve gazeteci örgütleri, Almanya’da Angela Merkel ile görüşme yapacak Tayyip Erdoğan’ı protesto çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Türkiye’deki basın özgürlüğüne dikkat çeken Alman gazeteci örgütleri, Erdoğan’ın Berlin’de Başbakan Angela Merkel ile görüştüğü saatlerde eylem çağrısında bulundu. Uluslararası Af Örgütü, Alman Gazeteciler Cemiyeti (DJV), Alman Gazeteciler Birliği (DJU), Sınır Tanımayan Gazeteciler (ROG) ve Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü (ECPMF) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek eylem, 28 Eylül Cuma günü saat 11.00’de yapılacak.

Eylemde DJV Başkanı Frank Überall, DJU Sekreteri Cornelia Hass, ROG Başkanı Christian Mihr, Almanya Af Örgütü Genel Sekreteri Markus N. Beeko ve ECPMF Genel Müdürü Dr. Lutz kinkel konuşacak.

Yapılan açıklamada Deniz Yücel ve Meşale Tolu’nun serbest bırakılmasına rağmen Türkiye’de basın özgürlüğünün ihlal edilmeye devam edildiği ifade edilerek, 100’den fazla gazetecinin halen cezaevinde olduğu hatırlatıldı. Eylemde, Türkiye’deki basın ve düşünce özgürlüğüne dikkat çeken dövizlerin açılması bekleniyor. (KölnEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayeti için hükümete çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Karabağlar'da proje durdu 900 işçi tazminatsız işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...