21 Eylül 2018 15:03

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayeti için hükümete çağrı yaptı

Diyarbakır Barosunun Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği eylem bu hafta da sürdü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Barosu yöneticileri ve avukatlar, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde yer alan Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen eski başkanları Tahir Elçi’nin faillerin ortaya çıkarılması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 142 haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi.

Eylem sırasında “Em te jibîr nakin/Seni Unutmayacağız” yazılı pankart taşındı. Baro Başkanı Ahmet Özmen yaptığı konuşmada “Tahir Elçi, hem baro başkanlığı döneminde hem de mesleki yaşamında her daim barışa, adaletin tecellisine hizmet etti. Son nefesine kadar barış için, toplumsal birliktelik ve adalet için mücadele etti. Toplumu var eden değerlerin korunması adına tüm benliğiyle mücadele etti” dedi. Arkadaşları ve Diyarbakır Barosu olarak Elçi’nin verdiği bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Özmen, devamında hükümete şu çağrıda bulundu:

“Ne yazık ki Tahir Elçi soruşturma dosyasına ilişkin olumlu bir gelişme aktaramıyoruz. Çünkü dosyada bir ilerleme yok. Tahir Elçi cinayeti bir cumhuriyet savcısının tek başına aydınlatamayacağı kadar büyük bir olay. Bu yüzden siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz; bu cinayeti aydınlatmak için gerekli iradeyi gösterin.”

Açıklama, 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İş isteyen kişinin vinç üstündeki eylemi sürüyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci örgütlerinden Erdoğan’a karşı ortak eylem çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...