21 Eylül 2018 12:09

3 milyar liralık Ankapark, yıllık 26 milyon liraya kiralandı

Ankapark, 6'ncı ihalenin sonunda yıllık 26 milyon 400 bin liraya olmak üzere 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu’na verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Ankapark, 6'ncı ihalenin sonunda yıllık 26 milyon 400 bin liraya 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu’na verildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yıllık 26 milyon lira almak için 3 milyarı neden harcıyorsunuz? Bu bir ihanet projesidir” dedi.

‘DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR’

Ankapark’ın AOÇ Kanununa aykırı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına tahsis edildiği için oda olarak hukuki yollara da başvurduklarını hatırlatan Candan, Ankapark’ın israf projesi olduğunu ve yıllık giderinin 1 milyarı bulacağına dikkat çekerek, ihaleyi alan firmanın parkın giderleriyle başa çıkabileceğini düşünmediğini belirtti.

Ankara’nın daha önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Candan, “Ankara’nın ulaşım sorunu var, metro yapmıyorsunuz, drenaj yapmıyorsunuz, altyapıya harcamıyorsunuz. Yağmur yağdığında balık adamlar geliyor” diyerek bir belediye başkanının hevesleri için hukuksuz bir alana bu kadar çok para harcanmasını eleştirdi.

Eski başkan Gökçek’in ihale sonrası Twitter üzerinden “Hani ihale edilemezdi? Hani hurda yığınıydı? Utandınız mı? Bak karşı çıkanlara bir şey diyeceğim. Ankapark açıldığında parka gelirseniz yüzsüzsünüz” şeklindeki paylaşımına ilişkin olarak ise Candan şunları söyledi: “Yazdıklarına sadece gülebilirim. 23 buçuk yıl Ankara’da belediye başkanlığı yapması ayıptı. Kendi başkanı tarafından görevden alındı. Ben ise onun yüzünü asıl bütün bu yaptığı hukuksuzluklar nedeniyle mahkemede yargılanırken göreceğim.”

ÖNCEKİ HABER

Suudi devlet kanalında ilk kez kadın spiker ana haber bülteni sundu

SONRAKİ HABER

Savcı Altan kardeşler ve Ilıcak'ın cezasının onanmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...