20 Eylül 2018 20:49

ÖDP: SEKA, halkın denetiminde yeniden kurulmalı

ÖDP, özelleştirilerek kapatılan SEKA fabrikasının kamuya ait şekilde yeniden kurulması için eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) özelleştirilerek kapatılan SEKA fabrikasının kamuya ait olarak tekrar kurulması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. SEKA Kağıt Müzesi önünde yapılan açıklamaya ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş da katıldı.

SEKA Kağıt Müzesi önündeki açıklamaya, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, CHP, HDP, SYKP, Halkevleri ve çeşitli sivil kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

Alper Taș konuşmasında SEKA'nın yeniden açılması gerektiğini ifade etti. SEKA'nın bir kağıt fabrikasından çok daha fazlası olduğunu vurgulayan Taș, "Biz burada eskisi gibi bürokratlarca işletilen bir SEKA'yı kastetmiyoruz“ dedi ve SEKA'nın ișçi ve halk denetiminde işletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Taș'ın ardından ÖDP Kocaeli İl Örgütü adına açıklama yapan Șeyda Sinekoğlu ise “Türkiye yerli kaynaklara dayanarak kağıt üretimine başlamalıdır. Kamusal varlıklarımızın özelleştirilmesine son verilmeli, emeğimiz ve alın terimizle yarattığımız varlıklar işçi ve halk denetimini esas alan bir demokrasi temelinde kamulaştırılmalıdır. Çözüm yeniden kamulaştırmadır. Çözüm halkın yönetim ve denetimi altında kamusal varlıklarımızı geri almaktır. Çözüm özelleştirmeci, piyasacı zihniyeti çöpe atmak, toplumsal faydayı temel alan bir ekonomik anlayışı hakim kılmaktır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK’liler direnişteki İmar AŞ işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...