20 Eylül 2018 18:49

KESK’liler direnişteki İmar AŞ işçilerini ziyaret etti

KESK Aydın Şubeler Platformu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde sendikaya üye olduğu için işten atılan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar AŞ’de çalışırken, Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişi sürüyor. KESK Aydın Şubeler Platformu, direnişçi işçileri destek ziyaretinde bulundu. İşçilerin karşıladığı platform üyeleri, işçilerle dayanışma duygularını ifade etti.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Aydın Şube Başkanı Musa Ekici “9 işçi arkadaşımızın Sosyal-İş’e üye oldukları için işten atılmalarının üzerinden tam 74 gün geçti. Sosyal-İş  sorunun müzakere yoluyla çözülmesi için her düzeyde girişimlerde bulunmuş, ancak bu girişimlerin hepsi taşeronu öne sürmekten başka bir şey yapılmayarak 9 işçi işsizliğe mahkum edilmiştir” dedi.

KESK’LİLERDEN CHP’YE ÇAĞRI

CHP’ye yapılan çağrıları da hatırlatan Ekici, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından atılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirildiğini biliyoruz. Buradan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına, CHP Genel Merkez yöneticilerine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. İşten atılan işçiler derhal geri alınsın, daha fazla mağdur edilmesin, açlığa yoksulluğa son verilsin. İşçilerin anayasal hakları önündeki engellerin kaldırılmasını, 74 günlük maddi kayıplarının karşılanmasını ve işlerine başlatılmalarını istiyoruz” dedi.

3. Havalimanı işçilerinin tutuklanmasına da değinen Ekici, “Ülkemizin her yanında yürütülen işçilerin haklı mücadelesine desteğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Flormar işçilerini, Gebze’ye ulaşarak Flormar işçileri ile buluşan Cargill işçilerinin yükselttikleri sınıf mücadelesini selamlıyor, son olarak 3. Havalimanı işçilerine yapılanları kınıyoruz. Haklı ve meşru taleplerinin karşılanmasını, tutuklanan 24 işçinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de 3. Havalimanı işçilerine destek eylemi

SONRAKİ HABER

ÖDP: SEKA, halkın denetiminde yeniden kurulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...