20 Eylül 2018 06:58

Danıştay Başkanının kızı jet atamalarla Saraya tırmandı

Elazığ’da göreve başlamadan Yargıtay’a atanan Danıştay Başkanının kızı, burada 3 gün çalışıp Cumhurbaşkanlığında daire başkanı oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün yargıç kızı Gonca Hatinoğlu yine tartışmalı bir atamayla gündemde. 6 ay önce Elazığ’a atandıktan 1 gün sonra Yargıtay’a getirilen Hatinoğlu’nun, 3 gün sonra da Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı’nda daire başkanlığına getirildiği ortaya çıktı.

‘HIZLI’ YÜKSELİŞ

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; HSK tarafından Elazığ hâkimliğine atandıktan sonra göreve dahi başlamadan Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne getirilen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu ’nun Yargıtay’dan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı’na Daire Başkanı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. Yargıtay’ta sadece 3 gün çalışan Hatinoğlu’nun mart ayından bu yana Cumhurbaşkanlığı’nda görev yaptığı öğrenildi. 

Hatinoğlu’nun atandığı Yargıtay 14. Hukuk Daire yetkilileri ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından da teyit edildi.  

Gonca Hatinoğlu, hâkimlik sınavını kazanmadan önce avukat olarak görev yaparken Cumhurbaşkanlığı’nda Kanunlar ve Kararlar Dairesi’nde uzman olarak işe alınmıştı. Gonca Hatinoğlu ’nun eşi Volkan Hatinoğlu da Saray’ın inşaatını yapan Rönesans Holding’e bağlı bir şirkette yönetici olarak işe girmişti.

TARTIŞMALI KARAR

İdarenin iş ve işlemlerinin hukuka aykırılığını denetleyen Danıştay’ın Başkanı Zerrin Güngör’ün kızının yürütme organının başı olan Cumhurbaşkanlığı’nın hukuk işlerinde çalışması yargı bağımsızlığı konusunda ve soru işaretlerine neden oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara'da sıcaklık artıyor

SONRAKİ HABER

Alman basınına yazan Albayrak: Türkiye, kur krizini atlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa