19 Eylül 2018 17:15

TMMOB Kocaeli İKK, 19 Eylül'ü kutladı

TMMOB Kocaeli İKK: 'Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir'

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB Kocaeli İKK, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününü kutladı.

Düzenlenen kokteyl öncesi yapılan basın açıklamasında, "Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir" denildi.

TMMOB Taş Bina'da EMEP, Halkevleri, DİSK ile KESK'in üye ve yöneticilerinin destek verdiği basın açıklamasını TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Kürekçi okudu.

19 Eylül 1979'te TMMOB’nin 'çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanabilecek bir ücret' çağrısıyla,  Türkiye’nin 55 farklı ilinde, 740 işyerinde, mühendis, mimar ve şehir plancılarının gerçekleştirdiği iş bırakma eyleminin 39. yıldönümünü nedeniyle biraraya geldiklerini hatırlatan Kürekçi, "Aradan geçen otuz dokuz yıla rağmen, mühendis, mimar ve şehir plancıları günümüzde de gerek kamuda, gerekse özel sektörde kötü çalışma koşulları altında, yetersiz ücretlerle çalışmaya devam etmektedir" dedi.

'MESLEK ALANLARIMIZI, ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunlarının mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam ettiğini ifade eden Kürekçi, "İçinde bulunduğumuz derin ekonomik kriz, tüm halkımızın olduğu gibi emeğiyle geçinen mühendis, mimar ve şehir plancılarının da hayatlarını zorlaştırmaktadır. Bugün her zamankinden daha fazla üretmeye, sanayileşmeye, bilim ve teknolojiye, planlı kalkınmaya dayalı bir ekonomik yapıya gereksinim vardır" diye konuştu.

"Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir" diyen Kürekçi, "19 Eylül 1979’un 39. yılında bir kez da hatırlatmak isteriz ki, bu ülkenin onurlu ve direngen mühendis, mimar ve şehir plancıları vardır ve yaşanan bu haksızlıklara karşı meslek alanımızı, meslektaşlarımızı ve meslek örgütlülüğümüzü savunmaya devam edeceğiz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adnan Özyalçıner anlatıyor: Destan yazarı bir romancı Yaşar Kemal

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li şirketleri Saray’da ağırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa