19 Eylül 2018 09:07

İYİ Parti'den ittifak açıklaması: Böyle bir kararımız yok

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel yerel seçimlere ilişkin ittifak kararı almadıklarını açıkladı.

Fotoğraf: Eyüp Burun/DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, yerel seçimler için hiçbir parti ile birleşme kararı almadıklarını ve her şehirde kendi adaylarının olacağını açıkladı. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise İYİ Parti'nin tabanda ittifaka kapıyı açık bıraktıklarını belirtti.

DHA'nın haberine göre; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel partisinin Maraş'ta düzenlediği basın toplantısında konuştu. "Yerel seçimlerde herhangi bir parti ile birleşim yapılacak mı?" sorusuna "Hiçbir şekilde böyle bir kararımız yok. İYİ Partinin yanılmıyorsam bin 250 nokta olması lazım her yerde kendi adayı olacak. İleriki durumlara göre eğer gerekiyorsa biz buna durumsallık diyoruz bunun kararı alınacaktır. Ama bizim bir ittifakımız söz konusu değil. Zaten Ak Parti ile MHP artık evlendi gibi. Bizde böyle bir şey söz konusu değil duruma göre bakacağız. Israrla bunu soruyorlar bize ama bizim böyle bir kararımız yok." yanıtını verdi.

'TABANDA İTTİFAKA KAPI AÇIK'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşe yazısında 'İYİ Parti CHP ile ittifak yapacak mı?' başlığıyla bir yazı yayımladı.

Selvi şu ifadelere yer verdi: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 24 Haziran seçim sonuçlarına göre yapılan bir analizde AK Parti ile MHP’nin ittifak yaptığı takdirde CHP’nin elindeki 9 belediyeyi kaybetme tehlikesine dikkat çekti. İYİ Parti ile ittifak yaptıkları takdirde CHP’nin elinde olan belediyelerin bazılarını koruyabileceklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ittifaka sıcak baktığı söyleniyor. 24 Haziran seçimlerinden yenilgi ile çıkan CHP’de yerel seçimlerde yaşanacak başarısızlığın neye mal olacağı biliniyor. O nedenle seçim kazandıracak her formüle açıklar."

Selvi ayrıca "İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile konuştum. “Hiçbir siyasi parti ile kurumsal bazda ittifak yapmayı düşünmüyoruz” dedi. Ama tabanda ittifaka kapıyı açık bıraktı." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Adnan Oktar grubuna işkence iddiası' davasında zaman aşımı kararı

SONRAKİ HABER

Tariş arazilerine rezidans, otel ve AVM izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...