18 Eylül 2018 20:30

Çiseli Şelalesi yakınındaki HES CİMER’e şikayet edildi

Karaoluk Mahallesi’nden Selçuk Arslan, Çiseli Şelalesi yakınında yapılan Selimiye HES’in dereye verdiği zararlar nedeniyle CİMER'e başvurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu’nun tanıtımında önemli yer tutan Çiseli Şelalesi yakınında yapılan Selimiye HES’in dereye verdiği zararlar nedeniyle Karaoluk Mahallesi’nden Selçuk Arslan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) suç duyurusunda bulundu.

HES’in yapılmaması için çaba harcadığını belirten Selçuk Arslan, “Mersan Enerji Üretim tarafından Altınordu İlçesi Çukurköy Deresi üzerinde yapımı devam eden Selimiye Regülatörü ve HES projesi nedeniyle dere yatağı ve çevresi geriye dönüşü olmayacak şekilde tahrip olmaktadır.” dedi.

‘GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARLAR VAR’

CİMER’e yazdığı dilekçe hakkında bilgi veren Arslan, “Altınordu Karaoluk Mahallesinde yaşamaktayım. Projenin inşaatı başlamadan önce şirketin yetkilileri hiçbir yere zarar vermeyeceklerini, buranın çok daha güzel olacağını söylemişlerdi.

HES’in üreteceği su, Kurşunçal Şelalesinin döküldüğü yere yapılan regülatörde tutulacak, dere boyunca döşenecek cebri borularla Çiseli Şelalesinin hemen üst tarafındaki HES’e ulaştırılacak. Her iki şelale de Ordu’nun önemli turizm alanlarındandır. Yerli ve yabancı turistler ilimize geldiklerinde, şelaleleri görmek için mutlaka buraya gelmektedirler” dedi.

Cebri boru güzergahının altında kalan Kabaçağlayan Şelalesi ve Kısık Kanyonu’nun 7 göle ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Arslan şunları söyledi; “Bu göllerin tahrip edilmemesi ile alakalı defalarca dilekçeler verdik. Göller tamamen dolduruldu, hatta üstüne yol yapılarak geri dönüşü mümkün olmayacak zararlar verildi. Devletimizin o asil ismine yakışan şuydu; madem bu proje yapılacak en azından doğa katliamını asgari seviyeye indirmek için gerekli tetkik ve tespitlerde bulunarak halkımızın hakkı korunabilirdi. Maalesef böyle olmadı

HES şirketine külli bir yetki verilerek yapılan bu katliama adeta devlet ortak olmuş oldu.

Devlet, kamunun hakkını muhafaza ve müdafaa etmekle mükellef iken şirketin hakkı kamunun hakkından üstün tutuldu ve kamunun hakkı gasp edildi. Ve yıkım akıl ve iz'ana sığmayacak kadar büyük oldu”

Özellikle hafta sonu çalışma yapılırken suyun bulanık olmaması hususunda şirket yetkililerine ikazda bulunduklarını ama yine dikkate alınmadığını ifade eden Arslan “Çiseli Şelalesi ve Tava gölü bulanık aktı, onlarca turistin geri döndüğüne bizatihi şahit oldum.

Yetkililerin gereken hassasiyeti göstermedikleri kanaati halkımızın malumudur.

Biz sayın Valimizle de bu hususta görüşmüştük hatta komisyon kurulmuştu, o komisyon tekrar bölgeyi incelemelidir.

Halkımız, devletimizin asil ismini kullanarak bu katliamı yapanları Allaha havale ediyor.

kaybımız çok büyük mülki amirlerimizi ve vekillerimizi cenaze namazına bekliyoruz.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray - Lokomotiv Moskova: 3-0

SONRAKİ HABER

Kebap dumanı Mehmet Erdem'in konserini iptal ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...