18 Eylül 2018 15:30

Dicle Nehri’nde son 4 ay içerisinde 9 kişi boğuldu

Cizre’de Dicle Nehri’nde, son 4 ay içerisinde çoğu çocuk 9 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Dicle Nehri’nde, son olarak 12 yaşındaki M. K. adlı çocuk boğularak, can verdi. Nehrin kenarında bulunan kum ocaklarına ait iş makineleri tarafından suda açılan bir çukura saplanmış bir halde bulunan çocuğun bedeni ise, bir süre önce kayyım atanan Cizre Belediyesi tarafından işlerine son verilen dalgıçlar tarafından çıkarıldı.

 Teknik yetersizliklere rağmen bugüne kadar yaşanan tüm boğulma vakalarına müdahale eden 5 kişilik dalgıç ekibi, önlem alınmaması durumunda boğulma vakalarının son bulmayacağına dikkat çekti. Dalgıçlardan Cemal Candoruk, yetkililerin konu hakkında herhangi bir çözüm bulmamasını eleştirdi. Her yıl yaz aylarında benzer vakaların arttığın hatırlatan Candoruk, ölümlerin son bulması için ilk olarak suda kazı yapan kum ocaklarının kapatılması gerektiğinin altını çizdi.

 Mevcut kazı yapılan alanların tel örgülerle çevrilmesi durumunda vakaların azalacağını belirten Candoruk, “Ölümlerin son bulması için ‘katil’ ocaklar kapatılmalı. Zaten ocakların ruhsatsız olduğu iddiaları var. Konu hakkında herhangi bir şikayette de bulunulmuyor” dedi.

 Büyük havuzların yapılması halinde insanların nehre girmeyeceğini kaydeden Candoruk, nehrin kenarında da sürekli cankurtaranların devriye atması durumunda vakalara daha hızlı müdahale edileceğini dile getirdi. Candoruk, son olarak ailelere nehre girmemeleri yönünde çocuklarını tembihlemesi çağrısında bulundu. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Koruma Kurulu'ndan Karaağız kararı

SONRAKİ HABER

HDP'den tepki: Kayyım uygulamasını devam ettirme arayışı içindeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...