Cargill önünde eylem: İşten atılan 14 işçi işe geri alınsın

İstanbul’a yürüyen Cargill işçileri, şirketin genel müdürlüğü önünde açıklama yaptı. İşçilere sendika, siyasi parti ve kitle örgütleri destek verdi.

18 Eylül 2018 11:14
Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan ve 6 gün önce fabrikanın kurulu olduğu Bursa’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan Cargill işçileri, firmanın genel müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle “Bu mücadele Cargill’de TİS yapıncaya kadar sürecek” dedi. 156 gün önce işten atılan Cargill işçileri, Genel Müdürlük önündeki direnişi cuma gününe kadar sürdürecek. İşçiler dün gözaltına alınmış, 7 saat boyunca gözaltında tutulmuştu. Gözaltı işlemine tepki gösteren işçiler, “Yasalar değil talimatlar uygulanıyor bu ülkede. Yasalar uygulansın” dedi.

KİTLESEL AÇIKLAMA

Tek Gıda-İş Sendikasında örgütlenen Cargill işçilerine TÜMTİS, DERİTEKS, İYİ-SEN, Limter-İş, Belediye-İş, Limter-İş, Ataşehir Belediye İşçileri, Emek Partisi, TGB, TKP, TKH, DİP, Sosyal Demokrasi Derneği ve ADD de destek verdi. Palladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçi ve emekçiler sık sık, “Cargill işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika haktır engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. Eylemde 3. havalimanı inşaatı işçilerine ve direnişteki Flormar işçilerine selam gönderildi.

IUF: ŞİRKETLE İLETİŞİME GEÇİLDİ

Burada konuşan IUF (Uluslararası Gıda İşçileri) Temsilcisi Sarah Meyer, “Şirketle iletişime geçildi. Çabalar sürüyor. Biz mücadele etmezsek atılan işçiler son olmayacak” dedi.

Cargill işçileri adına konuşan Suat Karlıkaya da “Cargill işçilerinin tek talebi var. Yaşatılan mağduriyetin giderilmesi ve tekrar işbaşı yaptırılması” dedi. Karlıkaya şöyle konuştu: “Bulunduğunuz ülkenin kanunlarına uyma taahhüdünüz var. İşe iade davasını kazanırsak işbaşı yaptırma sözü veriyor musunuz? Yoksa daha önce yaptığınız gibi paraları ödeyip işbaşı yaptırmayacak mısınız? Cargill yönetimine sesleniyoruz. 14 arkadaşımızı derhal işbaşı yaptırın. Aksi durumda gerçek anlamda eylemlere başlayacağız. Kazanılana kadar devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Kim kime 550 milyon sterlinlik uçak hediye eder?’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da 50'den fazla şirket konkordatoya başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...