21 Ağustos 2018 10:18

Donald Trump: Erdoğan’la iyi anlaşıyorduk

ABD Başkanı Donald Trump’tan ‘Brunson pazarlığı’ konusunda yeni açıklama geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, İzmir’de ev hapsinde tutuklu bulunan ABD’li Rahip Andrew Brunson hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Trump “Türkiye’nin, Rahip Brunson konusundaki tutumu üzüntü verici. Bence korkunç bir hata yapıyorlar. Bu konuda Türkiye’ye taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reuters’a konuşan Trump, İsrail’de gözaltına alınan bir Türk vatandaşının özgürlüğe kavuşturmasına yardım ettiğini ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir anlaşma yaptığını düşündüğünü söyledi. Erdoğan ile Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Zirvesi sırasında bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Trump, Erdoğan’ın da papaz Andrew Brunson’u serbest bırakacağını sandığını açıkladı.

‘O KİŞİYİ ONUN İÇİN ÇIKARDIM’

Kendi sözünü tuttuğunu ifade eden Trump, “O kişiyi onun için çıkardım. Erdoğan’dan bu masum ve harika insanın ve büyük babanın ve büyük Hristiyanların Türkiye’den çıkmasına izin vermesini bekliyorum” diye konuştu.

Trump “Türkiye halkını çok seviyorum. Şimdiye kadar Erdoğan’la, bildiğiniz gibi çok iyi bir ilişkim vardı. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ama tek yönlü bir ilişki olamaz. Artık Amerika Birleşik Devletleri için tek yönlü bir ilişki yok” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ TAVİZ OLMAYACAK’

Trump, ABD ‘nin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergilerinin Avrupa’da olabilecek ekonomik bir etkiden endişelenmediğini söyledi. Trump “Bence, Türkiye’nin yaptıklarının çok üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence korkunç bir hata yapıyorlar. Hiçbir taviz olmayacak” dedi. ABD Başkanı Trump, “Rusya’nın Suriye ve Ukrayna gibi konularda ABD ile çalışmak için adımlar atması durumunda Rusya’ya yaptırımları kaldırmayı düşünüyorum” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Türkiye'ye S-400 teslimatına gelecek yıl başlayacak

SONRAKİ HABER

Eski bakan Müslüm Doğan HDP’den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...