20 Ağustos 2018 09:28

WSJ: Halkbank cezasına karşı Brunson teklifi reddedildi

ABD merkezli WSJ gazetesi, Trump'ın Halkbank hakkındaki soruşturma ve para cezası karşılığı Brunson'ın bırakılması teklifini reddettiğini yazdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD merkezli yayın yapan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD’nin Halkbank hakkındaki soruşturmayı ve para cezasını düşürmesi karşılığı Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması teklifinin Donald Trump tarafından reddedildiğini söyledi.

WSJ’ye konuşan Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, Ankara'dan “Halkbank hakkındaki soruşturmayı düşürün, rahibi serbest bıralım” teklifi geldiğini söyledi. Buna göre teklif, ‘Brunson hakkındaki terör suçlamalarının düşürülmesi karşılığı ABD Hazine Bakanlığı'nın Halkbank'a getirdiği milyarlarca dolarlık cezanının geri çekilmesi’ talebini içeriyordu.

‘TÜRKİYE GERÇEK MÜTTEFİK DEĞİL’

Teklifin reddedildiğini söyleyen Beyaz Saray’dan üst düzey yetkili, “Gerçek bir NATO müttefiki, zaten Brunson'ı tutuklamazdı” ifadelerini de kullandı.

Trump, Türkiye ile ilgili son açıklamalarından birinde “Masum bir adam olan rahip Brunson'ın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye'den kesintiye gideceğiz” demişti.

Trump yönetimi, Türkiye'nin içişleri ve adalet bakanlarına yaptırım getirmesinin ardından Türkiye'den ithal edilen alüminyum ve çelik için de gümrük vergilerini ikiye katlamıştı.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'de mayıs ayında 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. Halkbank, ABD üzerinden İran petrol gelirlerine 1 milyar dolarlık para aklama suçlamasıyla karşı karşıya. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öncü kadın ressamlarımız

SONRAKİ HABER

Kürt sanatçı Serhat Ertuna: Alternatif üretimlere pek değer verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...