20 Ağustos 2018 08:38

Operada ‘Ayşe’ sürprizi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan: Bu yılın en büyük sürprizlerinden biri Muhlis Sabahattin Ezgi’nin ‘Ayşe’ opereti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, opera ve bale gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yerli eser üretimini artırmak için bestecileri üretime yönlendirmenin önemine dikkati çeken Karahan, “Türk bestecileri, opera bestelemeleri için teşvik etmenin yollarını arayacağız. Bestecilere maddi bir motivasyon sağlanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Geçen aylarda Türk bestecilerle bir toplantı gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu çalışmaların devam edeceğini anlatan Karahan, “Bestecilerimiz bizim değerlerimiz. Onlar Türk müzik tarihine her zaman yol vermiş, yön vermiş en büyük değerlerimiz. Onlardan yararlanmak bizim için büyük bir şans, çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

KÜLTÜR YILI ANLAŞMALARI VAR

Kültür ve Turizm Bakanlığıyla uluslararası anlamda tanıtıma yönelik ortaklaşa çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Karahan, dünyanın çeşitli ülkelerinde karşılıklı “kültür yılı” anlaşmaları çerçevesinde konser ve sanatsal faaliyetler düzenlediklerini anımsattı. Bu faaliyetlerde Türkiye’nin kültürel, müziksel tanıtımını yapabilecek projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Karahan, “Türk-Çin, Türk-Japon, Türk-Rus kültür yıllarımız var, karşılıklı gidip geleceğiz. Kısmet olursa ocak ayında Rusya’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda olacağız. Kasım’da Londra’ya gideceğiz. Burada bir konser serileri öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

‘AYŞE’Yİ İLK KEZ SAHNELEMEYİ PLANLIYORUZ

DOB Genel Müdürü Karahan, operada bu yılın en büyük sürprizlerinden birinin de ilk kez sahneye taşınması planlanan yeni bir operet olduğunu dile getirdi. Bu operetin bütün izleyicilerde çok büyük heyecan yaratacağına inandığını aktaran Karahan, “Muhlis Sabahattin Ezgi’nin ‘Ayşe’ opereti var. İnanılmaz müzikler, tam bizim yerli motiflerimizle dolu. Bugüne kadar hiç kullanılmamış. O kadar güzel bir müzik ki... Henüz kesinleştirmedik ama çalışmalarımız devam ediyor. Yeni sezonun en büyük sürprizlerinden biri bu olabilir; Ayşe’yi de ilk kez sahnelemeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrailli barış aktivisti Uri Avnery yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hasankeyf’i taşıma için çalışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...