VİZYONDA BU HAFTA - 17 AĞUSTOS 2018

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 9 film beyaz perdeye yansıyacak. “Milyonluk Kuş”, “Yarım ile Yamalak”, “Benim Adım Osssman”, “Siccin 5” vizyona giren yerli filmler arasında bulunurken “Sevginin Gücü”, “Köpek Dişi”, “Karanlıkta”, “Beyaz Diş”, “Cin Çıkarması” yabancı yapımlar arasında yer alıyor.

Bu hafta vizyona giren yerli filmlerin çoğunluğu komedi türünde... Haftanın tek korku filmi ise “Siccin 5”... Alper Mestçi’nin yazıp yönettiği haftanın yerli korku filmi “Siccin 5”, üç ayrı ailenin hayatlarını etkileyen lanetli kabusların, geçmişte yapılan bir ayinde kesişmesini anlatıyor. Bu haftanın öne çıkan filmleri ise yabancı yapımlar arasından: Jack London’ın aynı adlı kitabından uyarlanan, yönetmenliğini  Alexandre Espigares’in yaptığı  “Beyaz Diş” ve “En İyi Yabancı Dilde Film” dalında Oscar adaylığı bulunan, yönetmenliğini Yorgos Lanthimos  yaptığı “Köpek Dişi” filmleri...

BEYAZ DİŞ

Jack London’ın 89 farklı dile çevrilmiş kitabından Alexandre Espigares tarafından sinemaya uyarlanan haftanın animasyon filmi “Beyaz Diş”, vahşi bir hayvanın gözünden hem doğal hayata hem de insanların acımasız dünyalarına eleştirel bir bakış atmayı amaçlıyor.

Film, köpek bir anne ve kurt bir babanın yavrusu olarak doğan Beyaz Diş’in insanlıkla verdiği savaş ve kendini kabul ettirme mücadelesi anlatılıyor.

Alexandre Espigares’in yönettiği animasyon film Beyaz Diş'i (Croc Blanc – White Fang) Rashida Jones, Nick Offerman, Paul Giamatti ile Flula Borg seslendiriyor.

KARANLIKTA (IN DARKNESS)

Görme engelli bir piyanist olan Sofia'nın hayatı, üst komşusu Veronique'nin şüpheli bir cinayete kurban gitmesiyle alt üst olur. Olayın sorumluları, cinayetin tek tanığı olan genç kadının peşine düşerler. Sofia kendini bir anda acımasız bir suç örgütünün hedefi haline gelmiş halde bulur. Gizli ajanlarla, suç ve şantajlarla dolu yeraltı dünyasında cinayetin perde arkasını çözmeye çalışırken Sofia'nın yolu, Veronique'nin Bosna Savaşı sırasında soykırım eylemleri yapan savaş suçlusu babasıyla kesişecektir.

Game of Thrones ve The Hunger Games serisinin yıldızlarından Natalie Dormer'a, Deadpool'la çıkış yapan Ed Skrein ve Emily Ratajkowski'nin eşlik ettiği filmin yönetmenliğini Anthony Byrne üstlendi.

REKLAM

PAKETLERİ İNCELE

SEVGİNİN GÜCÜ

5 yaşında Pakistanlı Müslüman bir kız olan Şahida, doğuştan konuşamıyordur. Annesi tedavi olması için Şahida’yı Hindistan’a götürür.

Ancak Şahida, uyuyan annesinden habersiz trenden iner. Tren hareket edince sesini duyuramaz ve bir başına oracıkta kalır. Küçük kızın yolu, Bajrangi adlı iyi kalpli bir adamla kesişir. Bajrangi, Şahida’nın ailesini aramaya ve bulmaya kararlıdır.

Kabir Khan’ın yönettiği Bajrangi Bhaijaan: Sevginin Gücü (Bajrangi Bhaijaan) filminde Salman Khan, Kareena Kapoor, Nawazuddin Siddiqui ile Harshaali Malhotra rol alıyor.

MİLYONLUK KUŞ

Lüks otellerin birinde şoför olarak çalışan Hakkı, kendisine verilen son görevi başarıyla sonuçlandırıp terfi ettirilme beklentisindedir.

Hakkı, yurt dışından davet edilmiş özel bir mimarı karşılamak için hava alanına gittiğinde, polis tarafından aranmakta olan bir kuş hırsızını mimar sanarak yanlışlıkla arabasına alır.

Böylelikle, restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi bir heykel, yanlışlıkla kuş hırsızına emanet edilmiş olur ve hikaye başlar.

Hayal Aslanzade’nin yönettiği Milyonluk Kuş'ta Ufuk Özkan, Gökçe Özyol, Mehtap Bayri ve Müşfiq Sahveriyev oynuyor.

KÖPEK DİŞİ (KYNODONTAS – DOGTOOTH)

Yunanistan yapımı dram türündeki film, üç genç kardeşin, dış dünyayla ilgili hiçbir şey bilmeden anne babalarıyla tutsak olarak yaşadıkları evden çıkacakları günü hayal etmelerini konu ediniyor.

Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da “köpek dişlerinin” düşmesi…

Yorgos Lanthimos’un yönettiği Köpek Dişi (Kynodontas – Dogtooth) filminde Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia ve Hristos Passalis oynuyor.

CİN ÇIKARMASI (MY GUARDIAN ANGEL)

11 yaşındaki otistik Hannah, ikiz kız kardeşi Angel’ın ölümünden sonra dayanılmaz bir hüzün yaşamıştır. Ebeveynleriyle bu koşullar ve aynı çatı altında yaşamını sürdürmekte olan Hannah, yatılı okuluna yeni bir başlangıç yapacaktır. Orada, onu kötü muamele ve yabancılaşma beklemektedir. Kafasının içindeki kalıcı kadın sesi gün boyunca onu diğer bir dünya arkadaşı olarak daha da güçlü kılmaktadır.

Mümtaz Yıldırımlar’ın yönettiği Cin Çıkarması (My Guardian Angel) filminde Maria Figgins, Petra Bryant, Adrian Annis ve Tova Leigh rol alıyor.

YARIM İLE YAMALAK

Hayri ile Erol çok yakın iki arkadaştır. Hayri düzgün, Erol ise tam bir yalancı, sahtekâr ve en kısa yoldan parayı bulup kızlarla yemeye çalışan biridir. Hayri kirayı ödemediği için evinden kovulur; Erol’a yamanır ve macera başlar. Erol hem iş bakıp hem de Hayri’yi idare etmeye çalışırken karşına Leyla çıkar. Erol, kendine özgü şiirleri ve tarzıyla bir mafya babasının yeğeni olan Leyla’ya yıldırım aşkıyla tutulur.

BENİM ADIM OSSSMAN

“Sevgi Engel Tanımaz” temasıyla yola çıkan komedi filmi “kekeme” olan Osman’ın hayatını yer yer hüzünlü, yer yer eğlenceli bir dille beyazperdeye getiriyor. Hayatını bir gazetede köşe yazarı olmaya adamış Osman, gazetede çalışmak için evinden ayrılır. Film, Osman’ın evinden ayrılmasının ardından yanına gelen kuzeni Fiko ve Dursun ile birlikte değişen ve tamamen alt üst olan hayatını konu alıyor.

Banu Kaptanoğulları ile Vedat İnce’nin yönettiği Benim Adım Osssman'da Sedat Kapurtu, Metin Yıldız, Ateş Fatih Uçan ile Cengiz Kurtoğlu oynuyor.

SİCCÎN 5

Tuhaf davranışlarıyla dikkat çeken Hale, annesi, akli dengesi bozuk babaannesi ve halası Azra’yla Nevşehir’de tarihi ve ürkütücü bir evde yaşamaktadır. 12 yaşındaki Hale’nin babası daha o doğmadan ortadan kaybolmuştur. Hale bir gece korkunç bir kabus görür; hiç görmediği babası onu eski bir eve çağırmaktadır. Bu ev yıllar önce yasak bir ayinin yapıldığı, dedesinin eski evidir. Bu kabustan sonra Hale’de değişimler başlar.

Alper Mestçi’nin yönettiği Siccîn 5'te Rüya Önal, Merve Ateş, Özgür Hacıer ve Ece Koroğlu rol alıyor.

EVRENSEL'İ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN