14 Ağustos 2018 18:22

Beyaz Saray: Trump, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders 'Başkan Trump, Türkiye’nin Brunson’ı bırakmamış olması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor' açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Michael Vadon/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan, Rahip Brunson'ın yanı sıra diğer Amerikan vatandaşları ve diplomatik misyonların çalışanları serbest bırakılmadığı için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" açıklaması yaptı. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert ise Erdoğan’ın ABD elektronik ürünlerine boykot çağrısının Türkiye tarafından resmi politika olarak izlenip-izlenmediğini görmek için bekleyeceklerini söyledi ve "Türkiye’de bugün yaşananlar ABD’nin politikalarının bir sonucu değildir, ekonomik sorunlar ABD’nin iki Türk bakana uyguladığı yaptırımlar öncesinde başlamıştı” dedi.

'SERBEST BIRAKIN' ÇAĞRISI TEKRAR EDİLDİ

ABD ile Türkiye arasındaki Rahip Brunson krizi dinmiyor. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Türkiye’nin Brunson’ı bırakmamış olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığı’ belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Başkan, Rahip Brunson’ın yanı sıra diğer Amerikan vatandaşları ve diplomatik misyonların çalışanları serbest bırakılmadığı için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” dedi.

Sanders ayrıca "Türkiye'yi doğru olanı yapmaya ve tutuklu Amerikalılarla diplomatik misyon çalışanlarını serbest bırakmaya çağırıyoruz" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un dün Beyaz Saray'da Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'la görüştüğüne işaret eden Sanders, görüşmede Bolton'un ABD'nin kaygılarını bir kez daha gündeme getirdiğini bildirdi.

'EKONOMİK SORUNLARIN NEDENİ ABD DEĞİL'

Öte yandan Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugünkü basın toplantısında bir soru üzerine "Türkiye'nin ekonomik sorunları ABD politikalarının sonucu değildir. Türkiye'nin sorunları iki bakana uygulanan yaptırımla başlamadı" dedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında Erdoğan’ın ABD elektronik ürünlerine boykot çağrısının Türkiye tarafından resmi politika olarak izlenip-izlenmediğini görmek için bekleyeceklerini söyledi.

Nauert, iki ülke arasındaki ilişkilerde ilerlemenin Rahip Andrew Brunson’ın yakında ABD'ye dönmesiyle sağlanacağını belirtti.

Sözcü, "Türkiye’de bugün yaşananlar ABD’nin politikalarının bir sonucu değildir, ekonomik sorunlar ABD’nin iki Türk bakana uyguladığı yaptırımlar öncesinde başlamıştı” dedi.

Brunson’nın durumuyla ilgili yeni bir gelişmeden haberdar olmadığını belirten Nauert, Türkiye’yle görüşmelerin devam ettiğini de söyledi.

Sözcü, Türkiye’ye beklentilerini çok açık şekilde ilettiklerini aktard ve Washington’un Brunson’ın yanı sıra NASA’da çalışan Serdar Gölge’yle 3 Büyükelçilik çalışanının serbest bırakılması isteğini yineledi.

Nauert, bununla birlikte ABD vatandaşlarına yönelik Türkiye’ye seyahat uyarısı olmadığını da kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeditepe dolar krizini fırsata çevirdi

SONRAKİ HABER

BM'den Türkiye-ABD açıklaması: Diyalogla çözülür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...