22 Temmuz 2018 00:00

'Sadece iyi sporcu değil iyi birey yetiştiriyoruz'

Adana'da Akkapı Mahallesi'nde bulunan Akkapı Spor'un Antrenörü Razık Uzunağaç ile kulüpleri ve mahalleyle olan ilişkilerini konuştuk.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seren ELATAŞ
Adana

Adana, ülkede spor tutkusunun yaygın olarak yaşandığı bir şehir. Öyle ki, futboldan voleybola, basketboldan hentbola kadar birçok branşta amatör veya profesyonel spor kulüpleri şehrin her tarafında mevcut. Neredeyse Adana’nın her mahallesinde amatör futbol kulüpleri kurulu ve yüzlerce mahalleli genç ve çocuk bu kulüplerde spora teşvik ediliyor. Biz de Adana’nın Akkapı Mahallesi’nde bulunan Akkapı Spor’un Antrenörü Razık Uzunağaç ile kulüpleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Akkapı Spor ne zaman kuruldu, neyi amaçlıyor?

Akkapı Spor 1985 yılından beri var. Altın Koza olarak kuruldu sonra Akkapı Spor olarak değişti. Her sene 5 takım oluşturuyor, amatör kategori olarak yarışmaya katılıyoruz.

Çocuklarımızın iyi birer sporcu olmalarını sağlamak ve bunun yanında topluma iyi bir birey kazandırmak için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz. Sadece sporcu olmaları gibi bir amacımız yok.

Çocukların spora ilgisi nasıl, sadece futbol mu oynuyorlar?

Çocuklarımızın sadece futbol oynamak gibi bir amacı yok. Basketbol, voleybol gibi çeşitli spor dallarıyla ilgilenebilirler. Bizim amacımız burada gençlerin ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre onlara destek olmak ve onları iyi bir şekilde yönlendirmek. Okulların kapanmasıyla birlikte yazın imkanı olmayan çocuklarımıza ücretsiz kurslar veriyoruz. Bir mahalleli olarak çocukları spora teşvik etmek bizi mutlu ediyor. Ben 15 seneden beri bu işi severek yapıyorum. Spor lisesine gitmek isteyen öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Geçen sene 8 bu sene de 6 öğrencimiz spor lisesini kazandı. Spor lisesine 500 kişiden 120 kişi seçiyorlardı 6 kişi bizim için önemli bir rakam.

Mahalle içerisinde etkisi nasıl, kaç çocuk ve gence hitap ediyor Akkapı Spor?

Sene boyunca 200 lisanslı oyuncumuz faaliyet gösteriyor. Bunun üzerine her sene yeni gençler ekleniyor. Sıfırdan gelen çocuklarımız var onlara da lisans çıkartıyoruz. Spor lisesine, BESYO’ya gittikleri zaman puan ortalamaları yetiyor bu yönden de faydamız oluyor.

Eğitimlerine önem veriyoruz başarılı öğrenciler devam edebiliyor çünkü aileler bizlere güveniyor derslerini etkilemelerine izin vermiyoruz.

Profesyonel lige giden oyuncunuz var mı?

Günümüzde spor özellikle futbol, endüstriyel bir marka olmuş. Örneğin bir oyuncumuz Denizlispor’a gitti. Orada profesyonel olduğu zaman hem biz kazanacağız Akkapı Spor olarak hem de hayatını ve ailesini kurtaracak. İyi oyuncularımızı eleyip öne çıkanlarla daha farklı çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında hepsine aynı duyarlılığı gösteriyoruz tabii.

UYUŞTURUCUYA KARŞI SPOR

Adana’da gençler arasında uyuşturucu kullanımı yaygın. Spor yaparak kullanım oranındaki azalma arasında bir bağ var mı?

Türkiye’de son yıllarda uyuşturucu kullanımı artmakta çocuklarımızın zehirlenmemesi için kampanyalar başlatıldı. Akkapı Spor olarak biz de destek veriyoruz. Uyuşturucu konusunda mahalle olarak dikkatliyiz, sürekli velilerle iletişim halindeyiz. Çocuklarımızın yanlış ortamlara girmesini önlemeye çalışıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ın kalecisi Fabri, 6.4 milyon avro karşılığında Fulham'da

SONRAKİ HABER

'Balık çiftlikleri önlenmesi mümkün olmayan sorunlara yol açar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...