20 Temmuz 2018 11:07

EMEP'ten kampanya: Zamlar geri çekilsin, maaşlara ek zam yapılsın!

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, temel tüketim maddelerine gelen zamların geri çekilmesi ve maaşlara ek zam yapılması talebiyle kampanya başlattı.

Açıklamaya EMEP MYK Üyesi Tarık Erkan ile EMEP ve Emek Gençliği üyeleri de katıldı. Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, temel tüketim maddelerine gelen zamlara karşı kampanya başlattı. “Partimiz; önümüzdeki aylarda işçilerin kazanımlarına dönük saldırıların daha da yoğunlaşacağını öngörerek tüm işçileri işyerlerinde işten atmalara ve haklarının gaspına karşı birleşmeye çağırıyor” diyen EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, taleplerinin zamların geri çekilmesi ve maaşlara ek zam yapılması olduğunu söyledi.

EMEP Kocaeli İl binasında yapılan açıklamada konuşan Erkan, partilerinin işçilere ve emekçilere ulaştırmak üzere bildiriler dağıttığını da belirterek “Partimiz iğneden ipliğe her şeye gelen zamlar karşısında işyerlerinde, fabrikalarda, mahallelerde temel tüketim ürünlerine gelen zamların geri çekilmesi talebiyle bir çalışma sürdürme kararı almıştır” dedi.

‘ARTIK AÇ YAŞIYORUZ’

Kocaeli’de ekmeğe, simide, ulaşıma gelen ve gelecek olan zamlardan söz eden Erkan, “Fırıncılar Odası ekmeğe zammın kapıda olduğunu açıkladı. Sabahları ya da öğün aralarında çayın yanında garibanın derdine derman olan simit ise 1,5 lira oldu bile! Ekmeğe, simide zam gelir de ulaşım zammı geri kalır mı? Şehir içi toplu taşıma ücreti tamda 2,50'den, 2,75'e çıkarılırken, tramvay ücreti de 1,5 liradan 1,75'e çıkarıldı. Ama haksızlık etmeyelim indirimli kart kullanan yurttaşları düşünmüşler, indirimli kart ücretine şimdilik zam yapmamışlar!” diye konuştu.

Erdoğan’ın seçim meydanlarında “24 Haziran'dan sonra enflasyon düşecek” sözlerini hatırlatan Erkan, “Erdoğan’ın dediği olmadı... Üstelik yıllık bazda gerçekleşen enflasyon rakamı son 14 yılın en yüksek oranı! Hani cari açık azalacak, ülke şahlanacaktı?​” diye sordu. Emekçinin aç yaşadığını belirten Erkan, “Asgari ücretin 1603 lira olduğu ülkemizde açlık sınırı 1714 lirayken aldığımız ücretle değil geçinebilmek, artık aç yaşıyoruz!” dedi.

‘PATRONLAR KRİZİN FATURASINI İŞÇİYE KESECEK!’

“Ekonomideki bu kötü gidişatın tek yansıması şüphesiz temel tüketim ürünleri ve hizmetlere gelen zamlar değil” diyen Erkan, patronların şimdiden olası krizin faturasını işçilere kesmeye başladığını Kocaeli’den örneklerle şöyle anlattı:

“İlimizde Gebze başta olmak üzere birçok irili, ufaklı işletmede ‘pazarda daralma’ iddialarıyla işten çıkarmalar ve ücretsiz izin uygulamaları başladı. Gebze’de kurulu General Motor işyerinde 75 işçi bu gerekçe ile işten çıkarılırken, otomotiv devi Ford Otosan, Yeniköy fabrikasında çalışan işçileri yurtdışından ithal ettiği şanzıman eksikliği nedeniyle 3 gün çalıştırmadı ve işçilerin ücretlerinden yüzde 24 kesinti yapılacağı bildirildi.”

İşçi ücretlerinde iyileştirme yapılmasının altını çizen Erkan, “Zamların geri çekilmesi ve zamlar karşısında eriyen işçi ücretlerinde iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. Yoksa yoksulluk ve yoksunluk katmerleşerek artacaktır. ‘Zamların geri çekilmesi ve maaşlara ek zam yapılması’ tüm emekçilerin talebidir ve partimiz sürdüreceği faaliyetle bu talebin ete kemiğe bürünmesi, emekçilerin birleşmesi için mücadele edecektir. Çağrımız tüm işçilere ve emekçileredir. İnsanca bir yaşam için Emek Partisi'nde örgütlenelim. Fabrikalarımızda, işyerlerimizde, mahallelerimizde zamlara karşı birleşelim” dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Biz engelliler hazır para değil iş istiyoruz'

SONRAKİ HABER

Yargıtay, Enis Berberoğlu hakkındaki davanın durdurulmasını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...