20 Temmuz 2018 10:31

Seyyar satıcıdan zabıta ekiplerine canlı yayında protesto

Zabıtaların mallarına el koyduğu seyyar satıcı İlyas Çimen, olayı canlı yayınlayarak ekiplere 'Ekmeğimle oynadınız ya, çok mu rahatsınız?' diye sordu.

Fotoğraf: Ahmet Dağlı/DHA)

Paylaş

Sandıklı Belediyesi zabıta ekipleri, çevre yolu kenarındaki seyyar satıcılara operasyon düzenledi. Eşyalarına el konulan seyyar satıcılara para cezası da kesildi. Bütün eşyalarına el konulan seyyar satıcılardan İlyas Çimen, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak zabıtalara "Adamına göre muamele; şu an ekmeğimle oynadınız ya, çok mu rahatsınız” diyerek isyan etti.

Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre Afyonkarahisar'da Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre yolu kenarındaki seyyar satıcılara yönelik 'kaldırımları işgal ettikleri', 'taşıt trafiğini tehlikeye düşürdükleri' suçlamalarıyla operasyon düzenledi. Patates, testi, çanak ve patatesli köy ekmeği satışı yapan seyyar satıcıları geçen hafta yazılı ve sözlü uyardıklarını aktaran zabıta ekipleri, bölgenin boşaltılmaması üzerine kaldırımlardaki tabela, testi, ekmek ve ekmek raflarına el koyup satıcılara para cezası uyguladı.

 

'KALDIRIMLARI BOŞALTMAMIZA RAĞMEN 7 DOLABIMI GÖTÜRDÜLER'

Seyyar satıcılardan İlyas Çimen ise zabıta operasyonunu sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak protesto etti. Ekiplere "Adamına göre muamele, şu an ekmeğimle oynadınız ya çok mu rahatsınız" diyerek tepki gösteren İlyas Çimen, "Biz eşyalarımızı alacağımızı söyledik zaten, aldık da nitekim. Ona rağmen 7 ekmek dolabımı götürdüler" dedi.

Daha önce uyarıldıklarını söyleyen satıcılardan Ali Osman Gönen ise "Belediye bize bir hafta öncesinden kaldırımları boşaltmamız için tebligat yaptı. Biz de buna uyarak kaldırımları boşalttık. Kanunsuz bir şey varsa da almalarında bir sakınca yok" diye konuştu.

Zabıta ekipleri ise yaptıkları açıklamada, satıcıları bir hafta önce uyardıklarını, buna rağmen kaldırımların boşaltılmadığını savundu; satıcıların yaya ve taşıt trafiğini tehlikeye düşürdüğünü iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkel'den NSU açıklaması: Almanya tarihinde çok kara bir leke

SONRAKİ HABER

Trump'ın eski danışmanı: Erdoğan dünyanın en tehlikeli adamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...