Feray Şahin davasında savcıdan tepki çeken mütalaa

Feray Şahin davasında daha önce 'kasten öldürme' suçundan ceza isteyen savcı mütalaasında ‘bilinçli taksirle ölüme sebep olmak'tan ceza istedi.

19 Temmuz 2018 13:00
Son Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2018 14:26
Paylaş

Üniversite Öğrencisi Feray Şahin’in polis memuru Fatih Burak A. tarafından öldürülmesine dair davanın 4. duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanık hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan dava açılmasını isteyen savcılık mütalaa aşamasında görüşünü değiştirerek sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme sebep olmakla’ cezalandırılmasını istedi.

Geçtiğimiz yıl eylül ayında meydana gelen olayda, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Feray Şahin, İstanbul’da görev yapan ve tatil için Mersin’e gelen polis memuru Fatih Burak A’nın silahından çıkan kurşun ile göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti. Burak A, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde davanın 4. duruşması görüldü. Duruşmada Şahin ailesi hazır bulunurken Mersin’den çok sayıda avukat da davaya müdahil oldu.

Duruşmada savcı Şahin’in ailesi ve avukatlarının tepkisini çeken bir mütalaa verdi. Soruşturmayı yürüten savcılık davanın başından itibaren sanık hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla ceza istemişti. Mütalaada ise savcı sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme sebep olmakla’ cezalandırılmasını istedi

Mütalanın ardından avukatlar savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, hakkında kuvvetli suç şüphesini uyandıran somut delillerin bulunması, sevk maddesinde ön görülen asgari ve azami miktarları ile CMK’nin 100/3 maddesi nazara alındığında kaçma şüphesi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı nedenleriyle, 7 gün içerisinde Mersin 6. Ağır Ceza Mahkemesinde itirazı kabil olmak üzere tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Eylül 2018 tarihine erteledi.

Karara tepki gösteren baba Bekir Şahin ve anne Aysel Şahin, “Kendinizi bizim yerimize koyun, Feray’ın yerinde sizin kızınız da olabilirdi” ifadelerini kullandı. Duruşmanın ardından fenalaşan anne Aysel Şahin hastaneye kaldırıldı. Anne Aysel Şahin’in kalp krizi geçirdiğinden şüphe ediliyor.

BABA ŞAHİN: ASLA PES ETMEYECEĞİZ

Duruşmanın ardından Evrensel'e konuşan baba Bekir Şahin, kızlarının tanımadıkları biri tarafından katledildiğini belirterek, “Davanın başından beri biz kızımızın kasten öldürüldüğünü, bilinçli öldürüldüğünü, tuzak hazırlandığını söylemiştik. Son gelen raporlarda bizim söylediklerimizi doğrular nitelikteydi. Ancak savcının, sanığını ifadeleri doğrultusunda mütalaa hazırlaması çok ağırımıza gitti. Mütalaaya itiraz edeğiz. Avukatlar, bizim ifadelerimiz ve adli tıp raporları yok sayıldı” dedi.

23 yaşında gencecik kızlarını kaybettiklerini, davanın takipçisi olacaklarını, en ağır cezanın verilmesi için de sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten  Şahin “Asla pes etmeyeceğiz. Zaten başından bu yana olayı örtbas etmek için uyduruk soruşturmalar yürütüldü. Ama biz davanın peşini bırakmayacağız, bırakmadığımız için de gerçekler açığa çıktı. Tahminimce hâlâ olayın üstü örtülmeye çalışılıyor. Kızımızın kanı yerde kalmayacak. Biz adaletten böyle bir karar da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde 19 Eylül’de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin, evinde silahla vurularak hayatını kaybetmiş, olay yerine giden polis ekiplerince katil zanlısı Polis Memuru Fatih Burak A, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Katil zanlısı tutuklu yargılanıyor. Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumundan da olayla ilgili gelen raporda üniversite öğrencisi Feray’ın cinayete kurban gittiği kesinleşti. Tutuklu yargılanan polis memurunun genç kızı uzaktan vurduğu ortaya çıktı. (Mersin/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

KYB: Kerkük'te Türkiye'nin desteğiyle 600 kişi silahlandırıldı

SONRAKİ HABER

Aya Maryeros Manastırı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa