HDP Dersim mitingi: Soğanla baş edememiş, krizle mi baş edecek?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Soğanla patatesle baş edememiş, ekonomik krizle mi baş edecek?

22 Haziran 2018 15:22
Son Güncellenme Tarihi: 22 Haziran 2018 16:44
Paylaş

Dersim'de halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Futbolda maç başlarken iki takım kaptanı birbirine der ki 'hak eden kazansın' Bu diyor ki 'illa ben kazanacağım.'" ifadelerini kullandı. Şemdinli ve Yüksekova’da halka seslenen Eş Başkan Pervin Buldan da, partililerinden oyların çalınmaması için asla sandıkları terk etmemelerini istedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Dersim Mitingine katıldı. İktidarın 16 yıl boyunca insanlara yalandan başka bir şey söylemediğini söyleyen Temelli, “Bu ülkedeki bütün halklar, bütün inançlar, emekçiler, kadınlar, gençler omuz omuza verecek, bu barajı hep birlikte yıkacak. Bizler 24’ünden sonra demokrasinin önündeki bu barajı hep birlikte yıkacağız. Bunu bildikleri için her türlü provokasyonu üretmeye devam ediyorlar. Savaşa, yolsuzluk ekonomisine son verilmesin diye her türlü oyunu oynuyorlar. 24 Haziran’da bu oyunu oylarımızla bozacağız, oylarımızla sahip çıkarak bozacağız” dedi.  

'SURUÇ’TA HER ŞEY ORTADA'

Suruç’ta yaşananlara dair de konuşan Temelli, “Urfa’ya gidiyor ‘Suruç’taki tüm suçlular yakalanacak’ diyor, ölen herkese rahmet diliyor. İstanbul’da da diyor ki ‘Suruç’un hesabını HDP verecek’ Niye HDP verecek? Görüntüler, tanıklar, otopsi raporları ortada. Suruç provokasyonu tüm çıplaklığı ile ortada. Savcılar hala hastanedeki katliamı yapanlardan bir tek faili bile gözaltına almadı. Onlar da ayın 24’ni bekliyor. Şimdi korkutuyorlar. Korkmayın, cesur olun, sizler sarayın değil bu halkın savcılarısınız. Kim suçluysa yakasına yapışsın. Bunu yapamıyorsanız da görevi bırakın. Suruç’un acısı dinmedi. Nasıl Dersim’in acısı dinmediyse Suruç da dinmedi. Bu acıları dindirmenin yolu adaletten, yüzleşmeden, haktan geçiyor. O yüzden diyoruz ki hak, hukuk, adalet HDP ile gelecek” dedi. 

‘SOĞANLA, PATATESLE BAŞ EDEMİYORLAR’

İktidarın ekonomik olarak büyüdüğünü söyleyen Temelli,  “Dünya ekonomi tarihine geçtik. Dünyanın en pahalı soğanı, patatesi bu ülkede. Soğanla patatesle baş edememiş, ekonomik krizle mi baş edecek? Baş edemezler. Yapacakları tek şey var. HDP’yi baraj altında bırakır, istediği sonucu alırsa IMF ile masaya oturup kemer sıkma politikasını getirecekler. Bizim sıkacak kemerimiz. Yok. Omuz omuza vereceğiz. IMF ile değil dayanışma ile bu enkazı kaldıracağız” dedi. 

‘OYUMUZUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Temelli son olarak şunları söyledi: “Kendisi futboldan anlıyor ya; futbolda maç başlarken iki takım kaptanı birbirine der ki “hak eden kazansın”. Bu diyor ki “illa ben kazanacağım”. Tüm hakemleri örgütlemiş YSK’sı, valisi emniyeti... Bizden oy almaya çalışıyor. İlla kazanacağım diyor. Ben de diyorum ki, sen bizi tanımamışsın. Biz bu oyunu çok iyi oynarız. Bu bir hak mücadelesidir ve biz kazanacağız. O yüzden de sandığa gideceğiz ve oyumuzun takipçisi olacağız. 25’i sabahı bu Çiller’den, Ağar’dan medet uman zihniyeti Toroslara bindirip faşizmin çöplüğüne yollayacağız” dedi.

DOĞAN: HALKIN İKTİDARI İÇİN YAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da,  bir iktidar baskısıyla seçime gidildiğini, komşularıyla her zaman savaşçı politikalar üretmiş, komşularının topraklarını işgal etmeye meyilli, içerde ve dışarda savaşı mihman edinmiş bir iktidar eliyle seçime gidildiğini, demokratik hak ve özgürlüklerin birer birer elimizden alınmaya çalışıldığı, zaten kalmış olan kırıntılarını bile yok etmek isteyen bir iktidarın seçimine gidildiğini belirtti. “Kadınlara şiddetin tacizin tecavüzün iktidarı döneminde yüzde 1400 arttığı, çocuk istismarının yüzde 700 arttığını hepimiz biliyoruz. Ve böyle bir iktidarı sandıkta gömmek için 24 Haziran’da seçime gidiyoruz. OHAL koşullarında seçime gidiyoruz. Yağma yok Pazar günü onlara OHAL’i de baskıyı yağmayıda göstereceğiz. Sorunlarımızı bu kadar büyüten, çözülmemesi için uğraşan ama bu ülkenin beka sorunu var deyip, kendi geleceğini ülkenin geleceğiymiş gibi bize yutturmaya çalışanlara bir çift sözümüz var” diyen Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Artık yeter tek yönetmeyi bilen sen değilsin. Bu halk birileri tarafından değil kendi kendini yönetsin diyoruz. Demokrasi ve özgürlük karşıtı bir iktidarı yok etmek üzere seçime gidiyoruz. Yapmak istedikleri oyun tutmuyor. Çünkü halkın örgütlü bir gücü var. Pazar günü sandıkta kazanacağız ama görevimiz bununla bitmeyecek. Demokrasiyi kazanmak için yan yana olmaya devam edeceğiz, kadınların gençlerin geleceği için, halkın iktidarı için yan yana olmaya devam edeceğiz.” 

BULDAN: ASLA SANDIKLARI TERK ETMEYİN

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli ve Yüksekova’da miting yaptı. Seçim öncesi halka seslenen Buldan, sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparak, oyların çalınmaması için asla sandıkları terk etmemelerini istedi. 

‘SANDIKTAN OY ÇALIŞMALARINA İZİN VERMEYİN’

Sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Buldan, “Asla sandıklarınızı terk etmeyin. Çünkü bunlar HDP’den, Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Biz onların kabusu olmuşuz, Selahattin Demirtaş  her gece rüyalarına giriyor. O rüya gerçekleşecek ve Selahattin Demirtaş onların karşısına çıkacak. Bizi barajın altında bırakmak isteyecekler ama biz halkımızın cesaretine güveniyoruz, biliyoruz ki sandıklardan asla oy çalınmasına izin vermeyeceksiniz. 24 Haziran’da bu meydanda özgürlük halaylarını, zılgıtlarını hep birlikte çekeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Temsa'da 300 işçi işten atılma tehdidiyle karşı karşıya

SONRAKİ HABER

Patates ve soğan uyarısı: Çözüm ithalat olursa üretim azalır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa