Flormar’da direniş sürüyor, dayanışma büyüyor

Petrol-İş'te örgütlendikleri için işten atılan ve fabrika önünde direnen Flormar işçilerine çalışan işçilerin desteği artarak devam ediyor.

22 Haziran 2018 09:00
Paylaş

Petrol-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi sürüyor. Patronun tüm baskısına ve daha önce direnişteki işçilere destek verenleri işten atmasına karşın, çalışan işçilerle kapı önünde direnen işçiler arasındaki dayanışma büyüyor.

Direnişin 39. gününde içerideki arkadaşlarına konuşma yapan işçiler, içerideki arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. İçeride çalışan işçilerden bazıları dışarıdaki arkadaşlarının yanına gelerek onlarla kucaklaştı. Bu süreçte 15 kilo kaybettiğini ve içerideki duruma daha fazla dayanamayacağını ifade eden bir işçi, “Sendika bu fabrikaya girecek, başka yolu yok. Artık ben de mücadele etmek istiyorum” dedi. Bu desteği coşkuyla karşılayan direnişteki işçiler, “Kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İşçiler sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attı.

FLORMAR İŞÇİLERİNE KİTAP ARMAĞANI

Flormar işçilerini Kor Kitap, Manos Kitap ve Yazar Adnan Özyalçıner ziyaret etti. Sait Faik’in öykülerinin, Nazım Hikmet ve Sennur Sezer’in şiirlerinin okunduğu dayanışma ziyaretinde işçilere, Adelheid Popp’un Bir Kadın İşçinin Gençliği adlı kitabı hediye edildi. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Veli Saçılık: OSTİM işçisinin de temsilcisi olacağım

SONRAKİ HABER

JMO'dan uranyum uyarısı: Köprübaşı'da halk büyük risk altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...