Tat Çelik işçileri greve çıktı

Zonguldak Ereğli'de bulunan Tat Çelik fabrikasında çalışan işçiler, toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine greve çıktı.

20 Haziran 2018 13:59
Paylaş

Zonguldak Ereğli'de kurulu Tat Çelik fabrikasında çalışan işçiler toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.

Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tat Çelik isimli fabrikada çalışan işçiler toplu sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine greve başladı. Yaklaşık 480 kişinin çalıştığı fabrikanın önünde toplanan işçilere Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve CHP ilçe yöneticileri de destek verdi. Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan burada yaptığı konuşmada, "Uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmelerinde 19 maddeden oluşan ücret ve ücrete bağlı maddeler üzerinde anlaşmaya varamadık. Görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için aldığımız karar gereği grevdeyiz. Bu arkadaşlar asgari ücretle, ağır şartlarda çalışıyor. Çok fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. İnanıyorum ki, işveren kanadı da bu grevi kendi aralarında değerlendirecektir. Yasa gereği grev sürelerinde sendikalar üyelerine asgari ücretin üçte biri oranında aylık ödeme yapar. Ancak sayın genel başkanımız size 1000'er lira verilmesini istedi" dedi.

Greve çıkan işçiler fabrikanın önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SES: Sosyal hizmet emekçilerinin yüzde 63’ü şiddet görüyor

SONRAKİ HABER

Pervin Buldan: AKP hükümetine 24 Haziran'da veda edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...