19 Haziran 2018 17:20

Kemalpaşa'daki 29 Aralık Davası'nda Eğitim Senlilere beraat

İzmir Kemalpaşa'da 29 Aralık Grevi'ne katıldıkları için 'terör' suçlamasıyla yargılanan 23 Eğitim Sen üyesi beraat etti.

Fotoğraf: Metehan Ud/EVRENSEL

Paylaş

Bölge illerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarına ve çatışmalara karşı 29 Aralık 2015 tarihinde KESK, DİSK ve TMMOB öncülüğünde, "Savaşa Karşı Barışı Savunacağız" sloganı ile yapılan bir günlük iş bırakma eylemine katılan Eğitim Sen üyelerine yönelik açılan adli ve idari soruşturma süreçleri sonuçlanıyor. İdari cezalar mahkeme kararları ile iptal edilirken davalar ise beraatla tamamlanıyor.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde de 29 Aralık'taki iş bırakma eylemine katılan Eğitim Senlilere yönelik açılan dava sonuçlandı. 'Terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt propagandası' yapma iddiasıyla yargılanan Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şubeye üye 23 öğretmen hakkında yerel mahkeme kararını verdi. İzmir  Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi görülen davanın 3. duruşmasında Eğitim Sen üyeleri beraat etti. Mahkeme, Eğitim Sen üyelerinin aleyhine suç unsuru oluşmadığına kanaat getirdi.

KESK KADIN MECLİSİ: ÜYELERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN

KESK İzmir Kadın Meclisi dava sonucu ile açıklama yaptı. İktidara ve OHAL mahkemelerine seslenilerek kadın düşmanı hukuksuz uygulamalardan vazgeçilmesinin istenildiği açıklamada "Kadınları iş hayatından, üretimden ve toplumsal hayatın her alanından soyutlayarak bir yere varamazsınız. Kadınlar hayatın her alanın söz sahibi ve asıl özneleridir. Adli davalar sürerken idari olarak verilen kademe durdurma cezaları da birer birer ilgili mahkemeler tarafından kaldırılmaktadır" denildi.

Açıklama şöyle sürdürüldü:

"Ancak üyemiz Arin Emine Kum’ un ihracına sebep olan bu hukuksuzluktan beraatına karşılık, hala mağduriyeti devam etmekte olup, işine iade edilmemiştir. Bu konuda OHAL Komisyonunu derhal göreve çağırıyor ve üyemiz hakkındaki bu hukuksuzluğa son verilip, işine iadesini talep ediyoruz. 2 ay tutukluluk süresi boyunca maruz kaldığı hak kayıpları ve işkenceden dolayı sorumluların cezalandırılması için hukuki tüm yollara başvuracağız, arkadaşımızın davasının takipçisi olacağız."

NE OLMUŞTU?

İzmir'de Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı, 29 Aralık tarihinde yapılan grevi, "yasadışı ve teröre destek eylemi" olarak değerlendirerek, ilçede eyleme katılanlara yönelik soruşturma başlatmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında evlerine TEM polislerince baskın yapılan 37 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 Eğitim Sen üyesi hakkında dava açıldı. 14 Eğitim Sen üyesi hakkında asliye ceza mahkemesinde açılan dava ise sürüyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu hakkında fezleke düzenlendi

SONRAKİ HABER

Dünya Mülteciler Günü: Gerçekle yüzleşmeden kutlanamayacak gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa