01 Mart 2018 13:26
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mart 2018 20:11

Afrin operasyonunda 41. gün: 8 asker yaşamını yitirdi

Afrin operasyonu, 41. gününde de devam etti. Çatışmaların şiddetlendiği operasyonda 8 askerin hayatını kaybettiği, 13 askerin yaralandığı açıklandı.

Paylaş

TSK’nin Afrine yönelik operasyonunun 41. gününde, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında çatışma çıktı. Çatışmayla ilgili TSK tarafından yapılan iki ayrı açıklamada 8 askerin hayatını kaybettiği 13 askerin yaralandığı açıklandı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, çatışma çıktı. Bölgede PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timler ile tepedeki tünellerden çıktıkları öne sürülen YGP güçleri arasında çıkan çatışmada 5 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı.

HELİKOPTER İSABET ALDI

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, Kel Tepe bölgesi sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de isbet aldı. Bir helikopter iniş yapamayarak geri çekildi. Bunun üzerine havalanan jetler bölgeye hava bombardımanı düzenledi. Uçakların bombalamasının ardından bölgeye inen helikopterler, durumu ağır olan yaralıları tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

TSK'DEN PEŞ PEŞE 2 AÇIKLAMA

Türk Silahlı kuvvetlerinden gece geç saatlerde yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Dakikalar sonra yapılan açıklamada ise "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. 

YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİ

Operasyonda hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanmaya başladı.

28 yaşındaki Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın ölüm haberi, İzmir’in Gaziemir ilçesindeki ailesine iletildi. Haberini alan aile büyük üzüntü yaşadı.

24 yaşındaki Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in ölüm haberi Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Dibek köyünde yaşayan annesi Serpil ve babası Aydın Demirel, nişanlısı Rukiye Çekirdek ve 2 kardeşine iletildi. Haberi İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ve askeri yetkililer iletti.

24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un ölüm haberi ise Isparta'daki ailesine iletildi. 

23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un ölüm haberi ise Konya'nın Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesinde oturan annesi Fatma Zehra ve babası Ahmet Koç'a askeri yetkililer tarafından iletildi. Taha Koç'un dün doğum günü olduğu ve 2015 yılında astsubay olarak görevine başladığı öğrenildi. 

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in ölüm haberi Eskişehir'de oturan babası Eyüp Çetin, annesi Sevgi Çetin ve eşi Yeter Çetin'e askeri yetkiler tarafından verildi.

26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in ölüm haberi Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan ailesine, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Murat Tumba, Başsavcı Harun Karaman ve AKP ilçe Başkanı Adnan Aydın tarafından verildi. Kaymakam Yaşar, baba Zeynal ve anne Leyla Çevik'le görüşerek başsağlığı dileğini iletti. (HABER MERKEZİ)

İhsan Çaralan yazdı: 'Şehir savaşı' aşaması 'ateşkes' baskısını artıracak

Hediye Levent yazdı: Suriye'de bir kez daha ateşkes!

ÖNCEKİ HABER

Dini eğitim için gönderilen çocuk, istismara uğradı

SONRAKİ HABER

'Çocuklar ölmesin' diyen Amedspor taraftarları beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...