07 Şubat 2018 11:16

ÇAYKUR Müdürü: 'Bayan sporculara yardım günah' demedim

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 'Bayan sporculara yardım etmem, günahtır' dediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Paylaş

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini iddia etti. Ancak ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu bu iddiayı yalanladı.

Programın son bölümünde kadın futbol takımının çektiği sıkıntıları dile getiren Alaettin Onay, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü İdris Ocak’ın destek bulmak amacıyla ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğünü ifade ederek, bu görüşmede Sütlüoğlu’nun Bayan sporculara yardım etmenin günah olduğu' fetvası verdiğini açıkladı.

'KADIN SPORCULARA DESTEK VERMEM'

ÇAYKUR Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun “Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” dediğini anlatan Onay şöyle konuştu:

“Kadın futbol takımı kulüp başkanımız İdris Ocak, sayın genel müdürümüze giderek kulübün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da “Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım içinde pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Kadın sporculara yardım yapmam günahtır diyerek bu mevzuyu kapatıyor."

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ: KABUL EDİLMEYEN SPONSORLUK TEKLİFİ YÜZÜNDEN YALAN ÜRETİLDİ

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, hakkındaki iddialara yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Sütlüoğlu, "Bir spor kulübü yetkilisinin vaktiyle kendisinin yapmakta olduğu televizyon programı için talep ettiği aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı, söz konusu bayan spor kulübünü de alet etmek suretiyle hakkımda yalan haber üretildi" dedi. İmdat Sütlüoğlu, kendisi ve kurumu ile ilgili gerçeği yansıtmayan, tamamen hayal mahsulü haberler yapıldığını belirterek iddiaların şahsı ve temsil ettiği kurumla örtüşmediğini açıkladı.

ÇAYKUR’un bir fetva makamı olmadığını belirten Sütlüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz atasözünde ifade edildiği üzere; geçmişte bayan spor takımlarımıza herhangi bir destek verilmediği halde tarafımca bayan spor takımlarımıza da destek verilmeye başlanmıştır. Bu desteklere bakılarak bile bahis konusu sözleri ifade edemeyeceğim sonucuna kolayca ulaşılacaktır. Bayan spor takımlarına desteğimin somut göstergesi olarak çok yoğun işlerime rağmen, milli başarılara imza atan Ardeşen GSK bayan hentbol takımımızla beraber Avrupa Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında takımımızı yalnız bırakmamak için İsveç’in Höör Kentinde oynanan karşılaşmayı bizzat yerinde izleyerek bayan sporcu kardeşlerimize olan maddi desteklerimiz yanında manevi desteğimizi de sunmuş bulunmaktayım. Bugüne kadar ÇAYKUR’da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır. Hal böyle iken benim şahsımda ÇAYKUR’u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir.

SSCB'DE SPOR ANLAYIŞI VE TEMELLERİ -1

SSCB'DE SPOR ANLAYIŞI VE TEMELLERİ -2

ÖNCEKİ HABER

Betra Prefabrike işçileri, ‘Sarı öküzü vermeyeceğiz’ dedi

SONRAKİ HABER

Almanya’da büyük koalisyon SPD’nin tavizleriyle kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa