06 Şubat 2018 06:00
Son Güncellenme Tarihi: 13 Şubat 2018 11:16

İzmir'deki gözaltılar için ek süre istendi

Aralarında KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar'ın da bulunduğu 26 sendikacı ve siyasetçinin ifade işlemleri devam ediyor

Paylaş

İzmir'de geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlada gözaltına alınan ve aralarında KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar'ında bulunduğu 26 sendikacı ve siyasetçinin ifade işlemleri devam ediyor. Bozyaka TEM Şube Müdürlüğü'nde süren ifade işlemleri her gün 2 kişi alınıyor ve her ifade işlemi en az 4 saat sürüyor.
 
Gözaltındakiler, örgüt propagandası ile suçlanırken, ifade sırasında, 2012 ile 2014 yıllarındaki yapılan eylem ve etkinliklere neden katıldıkları ile telefon görüşmelerinin içeriği soruluyor.  

İfade işlemlerinin bir haftalık süre içerisinde tamamlanmasından kaynaklı savcı ek süre talep etti. Gözaltındakilerin önümüzdeki günlerde savcılığa çıkarılması bekleniyor. Dosyadaki gizlilik kararı ise hala sürüyor.

4 YIL ÖNCEKİ PANEL GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ

KESK MYK üyesi Elif Çuhadar,  4 yıl önce İzmir'de düzenlenen bir panel gerekçe gösterilerek Ankara'da gözaltına alınmıştı. Çuhadar, gözaltı işlemlerinin ardından İzmir'e götürülmüştü. 

'DOĞRU BİLDĞİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, AKP iktidarının kendi politikaları doğrultusunda konuşmayan herkesi cezalandırmaya çalıştığını söyledi. Elif Çuhadar'da olduğu gibi bunun geçmişe yönelik de yapılmaya başlandığını belirten Gezen, KESK'in hükümetin bu baskıcı, zorba, savaş yanlısı, emek düşmanı politikalarına karşı çıktığı için iktidarın hedefine girdiğini söyledi Öte yandan Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt'un da TTB yöneticilerine destek olduğu için gözaltına alındığını belirten Gezen, iktidarın yaratmaya çalıştığını korku imparatorluğunu daha da genişletmek istediğini ifade etti. Gezen “Ancak biz doğru bildğimizi söylemeye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


İZMİR'DE EV BASKINLARI; ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

İzmir'de 2014 yılında yapılan ‘demokratik özerklik’ eylemlerini gerekçe gösteren emniyet aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 20'ye yakın kişiyi gözaltına aldı.

İzmir'de Terörle Mücadele Ekipleri, Konak, Çimentepe, Bornova, Buca, Narlıdere, Balçova ve Bayraklı ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Gözaltına alınanlar arasında dönemin HDP ve HDK yöneticileri ve Barış Anneleri bulunuyor. Avukatların verdiği bilgilere göre operasyonlara gerekçe olarak 2014 yılında yapılan demokratik özerklik eylemlerine katılmak gösterildi. Ev aramalarında kitap ve elektronik eşyalara el konuldu.

Gözaltına alınanlar arasında dönemin HDP İzmir İl Eş Başkanı ve Emek Partisi üyesi Dilek Bakış, HDP İl Yöneticisi Mahsun Koç, HDK Delegesi Erol Akcan, SYKP MYK üyesi Cavit Uğur, DBP İl Yöneticisi Haydar Tekin, HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı İsmet Akbudak, HDP Buca İlçe Yöneticisi Teyfik Boğa Kaplan, Barış Annesi Behiye Yalçın, Kızbez Aydın ve HDP üyesi Mehmet Akdoğan, Melahat Kuş, Hanife Polat, Atiye Şahin, Kerem Ay, Bışar Arı, Ali İhsan Toprak, Ferzende Deniz Atiye Şahin, Çetin Çavdarcı, İlhan Güçlü, Menderes Koçak, Ahmet Yavuz, Hulkiye Yılmaz, Fuat Gün, Dünyamali Ariç bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)


'HUKUK TANIMAZ SALDIRILARA SON VERİN'

 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından, KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar ve İzmir'de aralarında HDP ve EMEP yöneticilerinin bulunduğu 28 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, toplumsal muhalefetin susturma ve etkisizleştirme operasyonlarının tüm hızıyla devam ettiği vurgulandı.
 
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleşen basın toplantısında TTB yöneticilerinin denetimle serbest bırakılmalarının hemen ertesi günü yapılan bu operasyonun tesadüf olmadığı sistematik saldırıların devam ettiği belirtildi.
 
Basın metnini okuyan Emek Demokrasi Güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü Çağdaş Topal, emek ve barış mücadelesinin yürütenlerin kriminalize edilmek istendiğini belirterek "OHAL, AKP’nin elinde bir yargı sopasına dönüşmüş, umarsızca ve pervasızca savrulmaktadır. AKP’nin ne OHAL sopası ne de diğer faşizan politikaları, bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyabilir. ‘Hukukun üstünlüğü’ sıralamasında 113 ülke arasında Türkiye’yi 101. sıraya getirenlere düşünce ve ifade özgürlüğünü hatırlatmamızın bir etkisinin olmayacağını biliyoruz" dedi.
 
Temel hak ve özgürlüklerin pervasız bir şekilde ayaklar altına alınmasını kabul etmeyeceklerini ifade eden Topal, şunları söyledi "Düşünce ve ifade özgürlüğü, dönemsel politikalar uğruna ezilip geçilecek, yok sayılacak haklardan olmayıp yüzlerce yıllık mücadeleler ve ödenen bedellerle güvence altına alınmışlardır. İktidar, hukuku hiçe sayarak suç işlemekten vazgeçmelidir. Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 60 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

İstanbul nüfusuyla 129 ülkenin nüfusunu geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...