Erdoğan 'Savaşa hayır' diyen aydınları 'hain' ilan etti

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan savaş güzellemelerine Çorum'da devam etti. Erdoğan barış çağrısı yapan aydınları da hainlikle suçladı.

28 Ocak 2018 10:24
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2018 12:40
Paylaş

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları vatan haini ilan etti. 'Savaşa hayır' diyen aydınları sert sözlerle hedef alan Erdoğan, onları "Terör örgütlerine canlı kalkan olmakla" suçladı.

AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongreleri için Çorum ve Amasya'da AKP'lilere seslendi. Tayyip Erdoğan’ın gündeminde Afrin operasyonu hedefinde ise barış isteyenler vardı.

'ÖSO VE MEHMETÇİKLERİMİZ OLMAK ÜZERE 20 ŞEHİDİMİZ VAR'

Konuşmasında TSK ile birlikte operasyonda görev alan ve cihatçı gruplardan oluşan ÖSO’cuların kayıplarını da ‘şehit’ olarak ifade eden Erdoğan, “Bizim şu anda ÖSO ve Mehmetçiklerimiz olmak üzere 20 şehidimiz var” dedi. Erdoğan, Amasya'daki konuşmasında hayatını kaybedenlerden 7'sinin asker olduğunu söyledi.

Operasyonun İdlib ile süreceğini söyleyen Erdoğan, “Orada da mağdur insanlarımız var. O Halep’ten kaçmak zorunda kalan mağdurlar, mazlumlar var. Hepsi şu anda yalvarıyorlar” dedi.

AYDINLARI HEDEF ALDI: HAİNLER

Konuşmasında Afrin operasyonuna karşı metin yayımlayan 170 aydını ve barış çağrısı yapanları da hedef alan Erdoğan, “Neymiş, bunlar savaş istemiyormuş. Yememiş, içmemişler utanmadan böyle bir şeyin altına imza atmışlar. Siz ne vicdansızsınız ya. Profesör olmak, sanatçı olmak, doçent olmak size artı bir değer mi kazandırıyor? Yok biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Barış kanla tesis edilmez. Madem barışseversiniz, niçin bölücü terör örgütleri polislerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız hainler. Onların kanı yerde kalmayacak bunu böyle biliniz. Siz sözde sanatçısınız” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ OLURSA ÖNCE BEN GİDECEĞİM

Erdoğan, Amasya'da partisinin ilk kongresinde yaptığı konuşmada "İhtiyaç olması halinde Afrin'e önce ben, Başkomutan gidecek. Sonra siz de peşimden geleceksiniz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kardak krizinin 22. yıl dönümünde yine gerginlik

SONRAKİ HABER

Operasyona destek veren Kılıçdaroğlu: Yurtta ve cihanda sulh

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...