Avrupa’dan Afrin operasyonuna kitlesel tepkiler

Türkiye'nin Afrin operasyonu Avrupa'nın pek çok kentinde düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto edildi.

28 Ocak 2018 08:54
Paylaş

Avrupa’nın birçok ülkesinde başta Suriyeli Kürt mülteciler ve Kürt örgütleri olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü Türkiye’nin Afrin operasyonunu durdurması talebiyle gösteriler düzenledi. Almanya, Fransa, İsveç, Norveç ve İngiltere’deki gösterilerin kitlesel olmaları dikkat çekti.

ALMANYA’DA POLİS ENGELİ

Almanya’da sadece Köln’de Almanya Demokratik Kürt Toplumu NAV DEM’in çağrısıyla 100 bin kişi toplandı. Ancak yürüyüşün ilerlemesi Alman polisi tarafından ‘yasak semboller kullanılıyor’ iddiasıyla engellendi. Eylem için toplananlar Alman hükümetinin Türkiye’ye tank ve silah vermesini de protesto etti.

LONDRA’DA 10 BİN KİŞİ TOPLANDI

İngiltere’nin başkenti Londra’da Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe de 10 bin kişi katıldı. Afrin operasyonunun durdurulmasını talep eden kitleye Savaş Karşıtı Koalisyon’la birlikte birçok İngiliz kitle örgütü de destek verdi. Yürüyüş öncesi İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in mesajı okundu.

OSLO’DA SAVAŞ KARŞITI YÜRÜYÜŞ

Norveç’in başkenti Oslo’da Jernbanetorget alanında toplanan 3 bin kişi Dışişleri Bakanlığı önüne yürüdü. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yürüyüşte yol boyunca  Kürtçe  ve Norveççe “Türkiye Arfin’den çık” sloganları atıldı. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstismar sanığı öğretmenin beraat gerekçesi belli oldu

SONRAKİ HABER

Deniz Naki Amedspor’u bırakıyor, Almanya’da kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...