28 Ocak 2018 05:05
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2018 17:44

Afrin operasyonunda 9. gün: 'Burseya Dağı ele geçirildi'

Afrin operasyonunda 9. güne girildi. TSK'nin Burseya Dağı'nı ele geçirdiği belirtilirken Menbic tartışmalarına ilişkin Koalisyon'dan açıklama geldi.

Paylaş

AKP hükümetinin TSK ve 'ÖSO' olarak anılan güçlerle Afrin’e başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" adlı askeri operasyon 9. gününde. Operasyonun 9. gününde stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nın TSK güçlerinin hakimiyetine geçtiği bildirildi.

Bölgede yağmur ve sisin kalkması üzerine Kilis sınırından Afrin’e dönük top atışları yeniden başladı. Havadan ve karadan bombalanan bölgelerden yükselen dumanlar Kilis'ten görüldü. Afrin’den Kilis’e atılan roket mermilerine karşı kent merkezindeki hoparlörlerden Mehter Marşı çalınması ise dikkat çekti.

Operasyona ilişkin TSK’den yapılan son açıklamada "Teröristlere ait 20 hedef 13 uçakla imha edildi. 73 terörist öldürüldü. 2 asker hafif şekilde yaralandı. Toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557'ye yükseldi" denildi.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Erzurum Jandarma Komando Özel Harekât Tabur Komutanlığı'ndan Suriye sınırına konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri konvoy, dün gece Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinden geçti.

BURSEYA'DA BAYRAK DİKİLDİ

Burseya
Fotoğraf: DHA

DHA,  saat 14.30 sularında TSK ve ÖSO’nun Burseya Dağı’nda hakimiyet sağladığını aktardı. Dağa çıkan askerlerin, en yüksek noktaya Türk bayrağı diktiği aktarıldı.

{{344344}}

ÇATIŞMALAR ORMANDA YANGINA NEDEN OLDU

Kilis'in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin'in ormanlık alanında, çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.

YAŞAMINI YİTİREN ASKER İÇİN CENAZE TÖRENİ

Afrin'e yapılan operasyonda yaşamını yitiren piyade üstçavuş Fatih Mehmethan için İstanbul Pendik’te 15 Temmuz Şehitler Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, bakanların yanı sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Mehmethan’ın cenazesi Ümraniye Kocatepe Mezarlığında toprağa verildi.

ERDOĞAN: TOPLAM 20 ŞEHİDİMİZ VAR, 7'Sİ MEHMEDİMİZ

Amasya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Toplamda 20 şehidimiz var. 7’si mehmedimiz diğerleri ÖSO’dan” dedi.

Diğer yandan Suriye’nin devlet haber ajansı SANA, Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonunun başlamasından beri Afrin ve komşu köylerinde 86 sivilin öldüğünü, 198 sivilin de yaralandığını yazdı. Haberde, ölen sivillerin arasında kadın, çocuk ve yaşlılar da bulunduğu belirtildi. 198 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

REYHANLI'YA 2 ROKETLİ SALDIRI

Saat 16.30 sıralarında Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 2 roketli saldırı gerçekleşti.

Roketlerin biri Bayır Mahallesi'ndeki evin bahçesine, diğeri de boş araziye isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

DHA'nın haberinde roketlerin Afrin'den ateşlendiği belirtildi.

BAFELYUN'A BOMBARDIMAN

Bafelyun tepesindeki Suriye Demokratik Güçleri mevzileri Kilis'te konuşlu topçu birlikleri ve çok namlulu roketatarlar tarafından akşam da hedef alındı. 

ANHA: GUBELÊ KÖYÜNDE ÖLEN SİVİLLERİN SAYISI 8'E ÇIKTI

Hawar Haber Ajansı (ANHA), Ruba Kampı'nın bulunduğu Gubelê köyü çevresine yapılan hava saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 8'e çıktığını bildirdi.

Mera’nın Meydankê Barajı bölgesi ile Bilbilê ilçesinin Şexorzê köyünün de savaş uçakları tarafından bombardımana tutulduğu aktarıldı. (HABER MERKEZİ)


BAKAN SOYLU: AZEZ'DE, CERABLUS'TA, MAREL'DE KAYMAKAMIMIZ VAR

Denizli’de AKP’nin Merkezefendi İlçe Kongresi'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Afrin operasyonun Suriye’nin toprak bütünlüğü için yapıldığını her defasında dillendiren hükümet yetkililerinin açıklamalarının aksine Soylu, operasyonun savunarak, “Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Azez’de, Cerablus’ta, Marel’de bugün kaymakamımız var, emniyet müdürümüz var, jandarma komutanımız var” dedi.

Soylu, Türk Tabipler Birliği’nin Afrin açıklaması üzerinden hedef gösterdi. (HABER MERKEZİ)


'KOALİSYON GÜÇLERİ MENBİC'DE KALACAK'

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, koalisyon güçlerinin Menbic’de kalacağını vurgulayarak, “Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) desteklemeyi sürdüreceğimizi açık bir şekilde Türkiye’ye ilettik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekatından sonra hedefin Menbic olacağını yinelerken operasyonların Suriye-Irak sınırına kadar genişleyebileceğini söylemişti.

Rudaw’a konuşan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, SDG’ye yapılan yardımlara ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:
“IŞİD’e karşı SDG'yi desteklemeyi sürdürüyoruz. Daha önce dile getirdiğimiz gibi şimdi de yineliyoruz; IŞİD’e karşı mücadelede ihtiyaç olan silah ve aletleri sağlıyoruz. Bunu açık bir şekilde Türkiye’ye ilettik.”

Koalisyon güçlerinin Menbic’de kalacağını vurgulayan Dillon, “Türkiye, koalisyon güçlerinin neden bu kentte olduğunu çok iyi biliyor. Menbic, Fırat Nehri’nin berisinde bulunuyor ve SDG’nin denetimi alında. Bu yüzden, aksi yönde talimat alana kadar orada faaliyet göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dillon, “Türkiye Menbic’e operasyon düzenlerse çekilecek misiniz?​” sorusuna, “Henüz gerçekleşmeyen bir konu hakkında konuşamam” yanıtını verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metal fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Bursa'da 2 işçi servisi çarpıştı: 3 ölü, 27 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...