27 Ocak 2018 08:14
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ocak 2018 17:01

Afrin operasyonunun 8. gününde neler yaşandı?

TSK'nin Afrin'e yönelik operasyonu 8. gününde devam etti. Akşam saatlerinde 2 asker yaşamını yitirirken, 11 asker de yaralandı.

Paylaş

TSK ve beraberindeki güçlerin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı” adı verilen harekatı 8. gününde devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) akşam saatlerinde yapılan açıklamada, 2 askerin yaşamını yitirdiği 11 askerin de yaralandığı bildirildi. TSK ayrıca, iki Özgür Suriye Ordusu mensubunun da yaşamını yitirdiğini, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 4 Özgür Suriye Ordusu mensubunun da yaralandığını aktardı.

KİLİS'TE HULUSİ AKAR'IN VALİLİK ZİYARETİ ESNASINDA 100 METRE YAKININA ROKETLİ SALDIRI

8. günde, Kilis'te valilik yakınındaki 6 katlı binaya roket saldırısı oldu. Roketli saldırı, Orgeneral Hulisi Akar'ın bölgeye 100 metre uzaklıkta bulunan Valilik binasını ziyareti esnasında meydana geldi. Olayın sonrasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ve Vali Mehmet Tekinarslan ile birlikte roketin düştüğü bölgede inceleme yaptı.

8 GÜNDE OPERASYON DEVAM ETTİ

DHA, Afrin operasyonun 8. gününde Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı ile Hatay'ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinden de Suriye topraklarına geçen TSK ve beraberindeki cihatçı grupların, YPG mevzilerine yönelik operasyonlarını sürdürdüğünü bildirdi. Habere göre gece boyunca sınır bölgesinde top atışları duyulurken, bölgedeki birliklere sevkiyat ve lojistik destek de devam etti.

DHA aynı haberinde TSK'nin sabah saatlerinde yaptığı açıklamayada yer verdi. Açıklamaya göre 3 TSK askerinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 30'unun da yaralandıği kaydedildi. Aynı açıklamada 13 ÖSO mensubunun öldüğü, 24'ünün ise yaralandığı belirtildi.

TSK tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada da 2 askerin daha yaşamını yitirdiği, 11 askerin de yaralandığı bildirildi. 

UNICEF: AFRİN'DE 11 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye Temsilcisi Fran Equiza, Afrin’de en az 11 çocuğun yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşıp, “Dünya çocuk ölümlerine karşı tepkisiz bir hale mi geldi?​” diye sordu.

Afrin’de sivil halkın kanton içerisindeki diğer yerleşimlere sığındığını belirten UNICEF temsilcisi, diğer bölgelerden 125 bin mültecinin kaldığı kamplara sığınanların olduğunu da söyledi. UNICEF Suriye temsilcisi, tüm tarafların BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme doğrultusunda hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, sivillerin güvenli bir şekilde geçişi için gerekli koşulların sağlanması gerektiğini belirtti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Afrin’de saldırının başladığı 20 Ocak’tan bu yana aralarında çocukların da olduğu en az 38 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

HOLLANDE, PYD TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı François Hollande, Paris’te bir PYD heyetiyle Afrin operasyonunu görüştü. Hollande’ın ‘harekâta son verilmesi için elinden geleni yapmaya söz verdiği’ iddia edildi. Erbil’den yayın yapan Rudaw gazetesinin haberine göre, görüşmeye Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Aldar Halil, PYD’nin Avrupa temsilcisi Abdul Salam Mustafa ve Paris’teki Rojava temsilcisi Khalid Issa katıldı.

PYD’den yapılan açıklamada, ‘heyetin Afrin operasyonuna son verilmesi için Fransa’dan baskı yapmasını talep ettiği’ belirtildi. Açıklamada Hollande’ın ‘bu saldırganlığa son vermek için elinden geleni yapmaya söz verdiği’ belirtildi. Hollande’ın, ‘Fransa hükümetinin ve halkının Afrin’de ihtilafı kabul etmeyeceğini söylediği’ de belirtildi. Hollande’ın ofisi ise görüşmeye ilişkin bir açıklama yapmadı.

ÇAVUŞOĞLU VE BAKAN GÜL KİLİS'TE

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Mehmet Tekinarslan tarafından karşılanan Çavuşoğlu ve Gül, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Gül, bir süre makamda Vali Tekinarslan'dan kente ilişkin bilgi aldıktan sonra Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'ne başvurular başladı

SONRAKİ HABER

Badou Ndiaye için ‘İngiltere’ iddiaları netleşiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...