21 Ocak 2018 12:03

Başsavcılık'tan Afrin uyarısı: Haberler takip ediliyor

Başsavcılık Afrin'le ilgili sosyal medya ve haberlerin takip edildiğini bildirip ‘Gerçeğe aykırı olanlar tespit edilip yasal gereği yapılacak' dedi.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Afrin operasyonu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarının ve haberlerin takip edildiği belirtilerek “Gerekli tespitler yapılmaktadır” ifadesiyle gözdağında bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları takip edilmekte gerekli tespitler yapılmaktadır. Bununla birlikte; Terör örgütlerine destek ve provakasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı." (HABER MERKEZİ)

NOT: Yazım hataları Başsavcılığa aittir.
 

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği: Afrin savaşının faturası gençlere çıkarılacak

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen ve Nadir Yıldırım'a jet Afrin soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...