13 Mayıs 2016 00:26

Fotoğrafçılar Belgesel Günleri başlıyor...

Fotoğrafçılar Belgesel Günleri başlıyor...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Belgesel fotoğraf günleri üçüncü kez izleyicilerle buluşuyor.
Fotoğraf Vakfının düzenlediği III. Belgesel Fotoğraf Günleri, 20 Mayıs – 12 Haziran arasında fotoğraf gösterimleri, panel , kitap tanıtımları , portfolyo değerlendirmeleri ve atölyelerle izleyiciyi belgesel fotoğrafla buluşturacak.
Etkinlik ilk kez düzenlendiği 2012’den bu yana  yüzlerce izleyiciye ulaşıyor; belgesel fotoğraf alanında ürün veren, akademik araştırma yapan ve yayın üreten pek çok fotoğrafçının yurt içi ve dışından bakış açısını ve belgesel yaklaşımını çeşitli temalardaki çalışmaları ile aktarıyor. Hak temelli konular yanı sıra kişisel hikayelerin ve izleklerin takip edildiği, farklı iklim ve yaşamlardan direnç, dayanışma ve ilham öyküleri paylaşılıyor. Bünyesinde düzenlenen atölyeler ve portfolyo değerlendirmeleri ile kolektif üretimlere de can suyu veriliyor.
PROGRAMDAN BAŞLIKLAR
Açılış ve Sergi
Etkinlikler, 20 Mayıs 2016’da Fotoğraf Vakfı ve Galata Fotoğrafhanesi ile paylaştığı Galata’daki mekanında “Belgeler ‘14” sergisinin açılışıyla başlayacak.  Galata Fotoğrafhanesi’nin Fotoğraf Akademisi - Belgesel Fotoğraf Programı’ndan 3 fotoğrafçı- Hakan Erdil, Simru Hazal Civan, Tümay Göktepe’nin belgesel fotoğraf serileri 12 Haziran’a kadar izlenebilecek.

Belgesel Fotoğraf Gösterimleri
21-22 ve 28-29 Mayıs hafta sonlarında - 6 farklı temada yurt içi ve dışından belgesel fotoğraf serileri  izleyicilerle buluşacak. Salt Galata’da 12.00- 20.00 saatleri arasında düzenlenecek bu buluşmalarda ayrıca  kitap ve fotoğraf atölyesi tanıtımı yolu ile fotoğrafçılarla etkileşim fırsatları da doğacak. 6 bölümde düzenlenecek fotoğraf gösterimleri şu başlıkları taşıyor: “Kadın”, “Başkaldırı”, “Yakınımızdakiler”, “24. Ülke ”, “Yok Eden İnsan” ve “Fikri Firarda”. Aynı serileri 23-27 Mayıs Galata Fotoğrafhanesi’nde saat 18.00’de başlayacak tekrar gösterimlerinde de izlemek mümkün olacak.

Konferans, Panel ve Tartışmalar
Bu yıl da Belgesel Fotoğraf Günleri fotoğrafın içeriği ve dili, içerdiği çelişkiler ve izlendiği mecralar hakkında pekçok fotoğrafçı ve akademisyenin görüşlerine takipçi olacak. Bu konuşma ve tartışmalar kaydedilerek daha geniş izleyici kitleleri ile de buluşacak.

Salt Galata Konferans:
Merter Oral’ın Belgeselciliği
Konuşmacı: Gülbin Özdamar Akarçay
Panel: Hayata Müdahale Biçimi Olarak Foto-Aktivizm ve Video-Aktivizm
Konuşmacılar: Kazım Kızıl, Özcan Yaman
Tartışma: Şiddetin Görsel Dili
Konuşmacılar: Gamze Toksoy, Murad Sezer, Yücel Tunca (Kolaylaştırıcı)
Tartışma: Belgesel Fotoğraf ve Temsiliyet Krizi
Konuşmacılar: Orhan Alptürk, Özcan Yurdalan
Galata Fotoğrafhanesi    
Söyleşi ve Sunum - Bir Projenin Anatomisi: Bak
Konuşmacılar: Latife Uluçınar, Refik Akyüz, Serdar Darendeliler

Yan Oda Etkinlikleri
Kitaplı Sohbetler: Kitabı yayınlanmış fotoğrafçılar, kahve ve kurabiye eşliğinde izleyicilerle masabaşı sohbetleri yapacak.
Katılımcılar: Can Görkem Halıcıoğlu, Cemre Yeşil, Dinçer Dökümcü, Furkan Temir, 3. Belgesel Fotoğraf Günleri Psiko-Coğrafya Atölyesi katılımcıları.
Portfolyo Değerlendirmeleri: Mahzen Photos, Moku, Wephotos Agence,Agence Le Journal, KODA Collective, NarPhotos –Fotoğraf kolektiflerinden fotoğrafçılar önceden belirlenen saatlerde buluşacaklar.
Fotoğrafçı Çocuklar Atölyeleri’nin Rehberleri ile Sohbet: Çocuklar ve gençlerle fotoğraf atölyesi yürüten gruplar deneyimleri ve yöntemleri hakkında masabaşı sohbetleri yapacaklar.
Tamamı ücretsiz olan etkinlikler Salt Galata ve Galata Fotoğrafhanesinde yapılacak, 20 Mayıs akşamı saat 19.00’da Galata’daki sergi açılışı ile başlayacak. Program , Katılan fotoğrafçıların ve çalışmalarının detaylı bilgileri ve güncellemeler Fotoğraf Vakfının websitesi  www.fotografvakfi.com.tr  ve Belgesel Fotoğraf Günleri’nin  etkinlik sayfasından takip edilebilir .

(Fotoğraf Vakfı tüm çalışmalarını gönüllüler ve özkaynakları yoluyla sürdürmektedir.)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...