05 Mayıs 2016 01:00

TFF ve Passolig futbola 'adalet' getirdi: Yersen!

TFF ve Passolig futbola 'adalet' getirdi: Yersen!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçen hafta bu sütunda yazılanların daha mürekkebi kurumadı.
Yazı şu cümlelerle sonuçlanıyordu: “Şimdi izleyelim, Ankaragücü-Amedspor maçı ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için ne kararlar alınacak.Çok fazla umutlanmayın alınacak kararlar büyük ihtimalle TFF’nin iflasını ve memleket futbolunun kötüye gidişini tescil edecektir.Öngörülü değiliz sadece görünen köy kılavuz istemiyor.”
Yine yanılmadık.
Salı akşamı bu yazıyı yazmak üzere klavyenin başına oturduğumda Disiplin Kurulu kararları da açıklandı.
Çizgi hakeminin dövüldüğü, taraftarların sahaya atladığı, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmek zorunda kalınan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bedeli 4 maç seyircisiz oynamakmış.
Evet, sadece 4 maç.
Mart 2014’de sahaya atılan meşaleler nedeniyle yarıda kalan maç için Trabzonspor’a 6 maç ceza verilmişti. Şimdi, sahada dövülen bir hakem olduğu halde 4 maç.
Belli ki Profesyonel Disiplin Kurulunu oluşturan “hukukçuların” elindeki adalet terazisi bizim anlamadığımız bir mekanizmayla çalışıyor!
Meşale tehlikelidir hakem dövmekten gibi bir kriter var her halde ellerinde.
Sakın bu karardan sonra artık 4 maç seyircisiz oynamayı göze alan hakem dövebilir sonucunu çıkarmayın, bunu hangi şehirde yaptığınız da önemli.
Çünkü aynı gün tahkim kurulu aldığı bir başka kararda tribünde asılan “inadına barış” yazılı bir pankarttan dolayı Amedspor’un 3 puanının silinmesi kararını onayladı. Yani, o da saçma ama, seyircisiz oynama kararı bile değil, Amedspor’un bir üst lige çıkmasını imkansız hale getiren bir cezayı üstelik “barış” yazılı bir pankart nedeniyle onayladı.
Şaşırdık mı?
Neyse sonuçta hakemlerin rehin alınmasını bile hiçbir anlam ifade etmeyen hak mahrumiyeti cezası ile geçiştiren TFF’nin, hakem dövülmesine 4 maç ceza vermesinin takdirle karşılandığı günlerdeyiz ne de olsa.
TFF yönetiminin bu kararlarla memleket futbolunu nasıl içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini görüyoruz diyeceğim ama onu da birçoğunuz göremiyorsunuz. Medyanın yarattığı Beşiktaş, Fenerbahçe şampiyonluk yarışı yaygarasının toz bulutu ardında futbolun diğer aktörlerinin yaşadıkları kayboluyor.
Mesela bu hafta kaybederse küme düşecek Eyüpspor, kazanırsa play-off oynamaya hak kazanacak İnegölspor’u ağırladı. Eyüp taraftarı maçtan önce İnegölspor’un otobüsüne, stadın duvarlarına “öleceksiniz” diye yazılar yazdılar, maç küfür kıyamet içinde devam etti ve Eyüp kazandı. Kazanmak için her yol mubahtı, üstelik Demirören Federasyonu’nun dağıttığı  “adaletle” başlarına bir şey gelmeyeceklerinden emindiler.
Kartalsporlu futbolcuların başına gelene ne demeli?
Kartalspor son maçında Tarsus İdmanyurdu’na puan kaybedip küme düşünce, öfkelenen yöneticiler takım oyuncularının uçak biletlerini iptal ettirip İstanbul’a döndüler. Biletleri iptal edildiği için İstanbul’a dönemeyen futbolcular, havaalanında birbirlerinin dizlerine uzanarak sabahladı. Nasıl ama? Tam TFF yönetimine layık yöneticiler değil mi?
Bütün bunlar olurken, Spor Bakanlığı ve TFF yönetimi, çocuk kandırır gibi, Sakarya’da iki gün sürecek “sporda şiddeti önleme” çalıştayının açılışını yaptılar. Maksat dostlar alışverişte görsün.
Spor Bakanlığıyla, TFF yönetimiyle, passolig uygulamalarıyla, “huzur, güven ve adalet” dolu bir futbol ortamı oluşturuluyor sizin anlayacağınız.
Günümüz gençlerinin moda tabiriyle söyleyelim “yersen”!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...