01 Mayıs 2016 01:03

Hillary mi? Harlem’de mi?

Hillary mi? Harlem’de mi?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Harlem’de siyahlara konuşan Hillary Rodham Clinton’un görüntüsü ve sesi politikacıların neden böyle itici olduklarına dair bir hatırlatma niteliğindeydi.

Milyonlarca siyaha on yıllardır ölçüsüz ıstıraplar çektiren Amerika’nın bu en büyük tutuklama furyasının mimarı olan Clintonlar’dan birisi tarafından verilen sözler, sözler… Bu sözler Demokrat Partinin en sadık kitlesi olan siyahların ağzında acı bir ihanet tadı bırakıyor. İnsan sormadan edemiyor “daha ne kadar lazım?”

Bir milyon mahpus daha mı? Bin tane daha Sandra Bland mi? Biraz daha Mike Brown trajedisi mi? Kitlesel tutuklamaların mimarları kendi yarattıkları sorunu çözmek için söz veriyorlar, öyle mi? Hillary Clinton, iftira attığı, pardon, çamura buladığı ve “Süper Avcılar” diyerek lanetlediği çocukların anneannelerine söylüyor bütün bunları, bir düşünsenize. Ku Klux Klan’ın eski destekçisi Demokrat Parti, şimdi çamurun içine düşmüş Siyah milyonlara yeni bir yüzünü göstermeye çalışıyor. “Oyunu bana verirsen seni özgürleştireceğim...” Altın kaplı da olsa Harlem’de yalana yalan derler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...