05 Şubat 2016 01:00

Haber Nöbeti

Haber Nöbeti

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bu yazı yayımlandığında, ülkenin batısından çatışma sürecinin etkisinin sürdüğü bölgelere giderek orada görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için ‘Haber Nöbeti’ başlatan gazetecilerin nöbetlerinin 3. günü olacak.
Gazeteciler daha önceden de ilan ettikleri ve Evrensel’in de manşetinden ‘Haber Nöbeti’ başlığıyla duyurduğu gibi, böylelikle hem çatışma bölgelerinden haber akışının önüne konulan karartmayı biraz olsun kırmayı amaçlıyorlar, hem de orada son olarak imc TV Kameramanı Refik Tekin’in vurulmasında görüldüğü gibi, giderek çok daha zor koşullarda görev yapan meslektaşlarına yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyorlar.
İlk gün çeşitli kurum temsilcileriyle görüşen, meslektaşları Refik Tekin’i evinde ve çeşitli basın kurumlarındaki meslektaşlarını bürolarında ziyaret eden, ayrıca Diyarbakır’da görev yapan meslektaşlarıyla bir araya gelerek onları dinleyen gazeteciler, dün de sahaya indiler. Bazıları Sur’daydı, bazıları Mardin’deydi, bazıları da DİHA’da ve başka bazı kurumlarda, oradaki meslektaşlarıyla birlikte çalıştılar.
Bu, Türkiye basın tarihinde ülkenin batısındaki gazetecilerin ülkenin çatışma koşullarında görev yapan meslektaşları ile dayanışmak için yaptıkları ve belirli bir süre devam ettireceklerini ilan ettik-leri ilk nöbettir. Sembolik gibi gözüken bu çabanın böylesi tarihi bir anlamı da var.
‘Haber Nöbeti’ ekibinde bulunan gazeteciler dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de Mardin’de görüştüler ve onun “Bu akşamdan (Dün) itibaren her akşam 19.00’da ülke çapında Zulme Karşı Ses Çıkar eylemi yapacağız.” açıklamasını twitter hesaplarından duyurdular.
Evrensel’in manşet toplantısı sırasında düşen bu haberi, onların oradaki faaliyetleriyle birlikte gazetemizin manşetine taşımaya karar verdik.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...