01 Aralık 2015 01:00

Gerçeğe mücadele ile ulaşacağız

Gerçeğe mücadele ile ulaşacağız

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Başbakan Davutoğlu, bir yandan, “Tahir Elçi’nin katledilmesinin failleri mutlaka açığa çıkarılacaktır” derken öte yandan da dönüp elinde sanki kesin kanıtlar varmış gibi, “Bu olayın asli faili terörist örgüttür” diyor.
Başbakanın yaklaşımına göre Tahir Elçi’yi ya “Terör örgütü öldürmüş”tür ya da basın açıklaması yapan avukatlar heyeti iki ateş arasında kalmış, serseri bir kurşun Tahir Elçi’yi öldürmüştür!
Bu en yukarıdan belirlenen Hükümet tutumuna, bu tür cinayetlerde bugüne kadar gösterilen gerçek faillerinin ortaya çıkarılmadığı da eklendiğinde, Tahir Elçi’nin katillerinin yetkili makamların gayretleriyle ortaya çıkarılmasını beklemenin aşırı bir iyimserlik olacağı apaçıktır.
Hrant Dink davasının arkasındaki sorumlular, ailesinin, avukatlarının ve Türkiye’nin demokratik kamuoyunun ısrarlı takipçiliğine karşın, aradan geçen sekiz yıl sonra daha yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Ki Hrant Dink cinayeti, sayısız faili meçhul cinayet içinde faillerin az çok gün ışığına çıkarıldığı bir örnek olarak bize gerçeğe ulaşma mücadelesinin nasıl uzun ve inatçı bir mücadele olacağını göstermektedir.
Nitekim daha şimdiden yetkililer, Tahir Elçi’nin katli hakkındaki belirsizlikleri derinleştirerek, gerçeklerin o derin uçuruma atılması manevraları yapmaktadır. Manşetimiz de bu ayak sürüme-lerden birine işaret etmektedir.
Bu ayak sürümeler, belirsizlikler oynamalar karşısında bizlere düşen gerçeklerin ortaya çıkarılması için bütün enerjimizle ve bütün imkanlarımızla mücadele etmektir.
Cesaretimizi kaybetmeden, usanmadan, yorulmadan!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...