28 Kasım 2015 01:00

Baskı varsa direnenler de olacak!

Baskı varsa direnenler de olacak!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ülkemizin en önemli gazetecilerinden Can Dündar ve Erdem Gül’ün “casusluk” ve “Terör örgütüne yardım etmek” gibi suçlamalarla tutuklanmasını, Evrensel çalışanları olarak şiddetle kınıyoruz.

Çünkü, gazetecilerin böylesi, onları toplum karşısında ”itibarsızlaştırılmasını” da amaçlayan suçlamalarla tutuklanması ancak faşist rejimlerde faşizm heveslisi diktatörlüklerde görünen türden bir baskı biçimidir.
Nasıl ki “Ergenekon” ve “Balyoz” gibi davalar etrafında yaratılan  “karartma”nın baskısı altında tutuklanan Ahmet Şık ve Nedim Şener basın ve halkın haber alma özgürlüğünün simgesi olmuşsa, şimdi de Can Dündar ve Erdem Gül, basın ve halkın haber alma özgürlüğü mücadelesinin bir simgesi olacak bir biçimde tutuklanmışlardır.
Şık ve Şener’i tutuklayanlar sindiremedikleri gibi Dündar ve Gül’ü tutuklayanlar da gerçek gazetecileri sindiremeyecektir.
Ne yazık ki ülkemizde gazeteciler, egemenler tarafından her zaman baskı altında tutulmak istenmiş, gazeteciler tutuklamaktan işkenceye, işsiz bırakılmaktan katledilmeye her yolla sindirilmeye çalışılmıştır. Ama her dönemde gerçek gazeteciler ve duyarlı kamuoyumuz, baskılara karşı direnmiş, gazeteciliğin ve gazetecilerin onurunu korumak için gerekli bedeli ödemekten geri durmamıştır.
Gerçek gazetecilerin sindirilmeye çalışıldığı her dönemde gazetecilerimiz direnmeyi de bilmiştir.
Can Dündar ve Erdem Gül’ün dik duruşunun arkasında olacağız.
Bugün bunu başaracak güçteyiz ve başaracağız!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...