27 Kasım 2015 01:00

Yeni Osmanlıcılığın karanlık sayfaları!

Yeni Osmanlıcılığın karanlık sayfaları!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Türkiye Suriye sınırında Rusya savaş uçağının düşürülmesiyle “MİT TIR’ları” yeniden siyasi gündemin ön sırasına çıktı.
Dün de MİT TIR’ları ve içindeki silahları haber yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde ifadeleri alındıktan sonra tutuklandılar.
Dün, ayrıca Adana’da MİT TIR’larını durdurup arayan savcıların ve askerlerin de duruşmaları vardı.
Hükümet, Suriye’deki Cihatist gruplara yaptığı yardımı gizlemek için bu yükü taşıyan TIR’ların “MİT TIR’ları” olduğunu söylemişti. Bu yüzden de MİT TIR’ları ile ilgili haber yapanları, TIR’ları durdurup arayanları, bu “yardımları” eleştirenleri “vatan haini” ilan etmekte duraksamamıştı.
Nitekim MİT TIR’larını durduranları, haber yapanlar mahkemelere çekilmiştir. Ama bugün artık “MİT TIR’ları” tüm dünyanın gündemindedir. Cumhurbaşkanı “Bu TIR’ların içinde silah olsa ne olur olmasa ne olur”a kadar gelmiştir.
Ortaya çıkan tablo tam da “Mızrağın çuvala sığmadığı” haldir.
Öyle anlaşılmaktadır ki, MİT TIR’ları “dosyası” Türkiye’nin Suriye politikasının, daha genelde “yeni Osmanlıcı” dış politikasının karanlık sayfalarının dosyasıdır! Süreç ilerledikçe çuvaldaki mızrağın boyu ve hangi malzemeden yapıldığı, hangi suçlar için kullanıldığı dünyanın gözleri önüne serilecek görünmektedir. Burada olayın üstünü örtmek için açılmış mahkemelerin, olup bitenin anlaşılması mahkemelerine dönüşmesi de kuvvetle muhtemeldir.
Bunun için az kalmıştır!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa